avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 194 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... plata indemnizatie pensionare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

plata indemnizatie pensionare

Buna ziua,

stie cineva daca plata celor doua salarii platite angajatilor care ies la pensie in cadrul unei firme se aplica toate taxele? Acest ajutor se da conform contractului colectiv de munca. A platit cineva anul acesta?

mercic
Cel mai recent răspuns: Paraschiva Anghel , Avocat 10:46, 2 Aprilie 2008
Art. 50 din CCMN pe anii 2007/2010 stipuleaza ca salariaţii care se pensionează pentru limită de vârstă primesc o indemnizaţie egală cu cel puţin două salarii de bază avute în luna pensionării.

multumesc frumos Elis, stiu ca intotdeauna tu imi dai un articol din lege, dar mai sus spusesem si eu ca este din contractul colectiv. Mi-ar fi de mare ajutor daca ai sti raspunsul la intrebarea mea?

mercic
Ultima modificare: Marți, 1 Aprilie 2008
ifrimcristina, utilizator
CAS se datoreaza si asupra sumelor acordate cu ocazia iesirii la pensie platite din fondul de salarii. De asemenea, aceste sume sunt supuse impozitului pe venit.
Da, se retin toate taxele datorate de angajator ptr.veniturile din salarii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plati compensatorii, pensionare ancfd ancfd In urma unei diponibilizari colective am primit si eu preaviz in vederea disponibilizarii. Conorm CCM se dau doua salarii compensatorii. In situatia in care ... (vezi toată discuția)
Salarii acordate la pensionare BG BG Va rog sa-mi comunicati cate salarii se acorda, conform Codului Muncii si a contractului colectiv de munca la nivel national, la incetarea contractului ... (vezi toată discuția)
Iesire la pensie violetar violetar Am primit 2 cereri de la salariaţii din invatamant care s-au pensionat la vârsta standard in anul 2010 si care spun ca in Contractul Colectiv de Munca din ... (vezi toată discuția)