avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 376 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Salarii acordate la pensionare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Salarii acordate la pensionare

Va rog sa-mi comunicati cate salarii se acorda, conform Codului Muncii si a contractului colectiv de munca la nivel national, la incetarea contractului individual de munca unei persoane care se pensioneaza la limita de varsta!
Ultima modificare: Luni, 13 Decembrie 2010
BG, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:59, 14 Ianuarie 2011
sunteti bugetar?
daca da...art 9 din leg 118....anuleaza primele de pensionare si alte prime
estrela2126 a scris:

sunteti bugetar?
daca da...art 9 din leg 118....anuleaza primele de pensionare si alte prime


Oare chiar asa sa fie;(si) asta da discriminare!?
Ultima modificare: Luni, 13 Decembrie 2010
rosu gheorghe, utilizator
Este vorba de o persoana careia i s-a inchis contractul de munca pentru pensionare la limita de varsta la o societate privata.
Ultima modificare: Luni, 13 Decembrie 2010
BG, utilizator
In acest caz va incadrati la Art. 50. din CCMUNN pe anii 2007 -2010
- Salariaţii care se pensionează pentru limită de vârstă primesc o indemnizaţie egală cu cel puţin două salarii de bază avute în luna pensionării. =D>
Persoana in cauza a depius actele si a iesit la pensie in octombrie 2010 si nu a primit pana acum indemnizaţia egală cu cel puţin două salarii de bază avute în luna pensionării.
De asemenea in perioada anterioara pensionarii a depus un dosar pentru ajutor de inmormantare al mamei sale si nu a primit nici de aici nici un leu.
Cum poate actiona pentru a primi sumele ce ii revin conform legii?
Multumesc!

Alte discuții în legătură

Contract colectiv de muncã unic la nivel naþional - nerespectare prevedere oana_onut oana_onut Conform Contractului colectiv de muncă unic la nivel naţional pe anii 2007-2010 , Salariaţii care se pensionează pentru limită de vârstă primesc o ... (vezi toată discuția)
Plata salariu mediu pentru nastere copil adriadna adriadna Am o intrebare: daca am nascut un copil pe data de 16.02.2004 si altul in data de 01.03.2002 si am depus cerere pentru acordarea salariului mediu pe unitate ... (vezi toată discuția)
Salariu mediu pe unitate acordat mamelor se da in functe de data cererii? eles eles Hristos s-a inaltat! o intrebare referitoare la acest drept pe care il au mamele. Acest salariu se acorda in functie de data cererii sau se poate prelungii ... (vezi toată discuția)