avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 397 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... am nevoie de o parere urgenta
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

am nevoie de o parere urgenta

as ruga un avocat sa-mi spuna parerea :am girat cu casa pe cineva la un credit..acela a disparut,banca ma somat cu executorul daca nu restitui creditul....as avea vreo speranta sa pot deschide proces contra bancii..si sa dovedesc ca el a luat banii si nu mai vrea sa plateasca si este fugit????sa nu pierd casa..sau negociez cu banca..neavand vreun castig..cu judecata..as vrea macar sa stiu pe ce cale sa o apuc...va multumesc anticipat din suflet!#-o
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 12:47, 11 Ianuarie 2011
Din pacate, situatia in care va aflati nu este una prea fericita. Banca are tot dreptul sa se intoarca impotriva dumneavoastra, ca girant, pentru recuperarea creantei. Degeaba ii dati in judecata, nu o sa obtineti nimic. Incercati sa dati de persoana respectiva, poate rezolvati ceva. Despre ce credit este vorba?
nu trebuie sa dovediti nimic, banca i-a dat imprumutul aceluia, numai ca dvs ati girat acel imprumut cu casa. ati garantat bancii ca imprumutul il veti restitui dvs , daca respectivul nu plateste.
il puteti actiona in judecata pe individul pt care ati garantat
puteti cere o pasuire bancii, sa va dea ragaz..pana faceti rost de bani sa platitii.
daca va incadrati in conditii, faceti un imprumut la alta banca sa platiti aceasta datorie

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Girant in spania hulea_116 hulea_116 In urma cu cativa ani,un prieten a girat pentru o cunostiinta(mentionez ca acest lucru sa intamplat in spania,iar cei doi,sunt romani)pentru un credit de ... (vezi toată discuția)
Imprumut garantie ipotecara TheoMe TheoMe Am facut un imprumut cu garantie ipotecara pentru altcineva, acesta garantand cu casa lui. Ce riscuri sunt pentru mine in cazul in care acesta nu va mai plati ... (vezi toată discuția)
Imprumut de la banca pentru altcineva rafaels rafaels [b]Am o problema, mi-a propus cineva sa ma duc la banca si sa fac un imprumut in banca de 3000 Ron, a spus ca imi va restitui suma in 6 luni, de asemenea mi-a ... (vezi toată discuția)