as ruga un avocat sa-mi spuna parerea :am girat cu casa pe cineva la un credit..acela a disparut,banca ma somat cu executorul daca nu restitui creditul....as avea vreo speranta sa pot deschide proces contra bancii..si sa dovedesc ca el a luat banii si nu mai vrea sa plateasca si este fugit????sa nu pierd casa..sau negociez cu banca..neavand vreun castig..cu judecata..as vrea macar sa stiu pe ce cale sa o apuc...va multumesc anticipat din suflet!#-o
Din pacate, situatia in care va aflati nu este una prea fericita. Banca are tot dreptul sa se intoarca impotriva dumneavoastra, ca girant, pentru recuperarea creantei. Degeaba ii dati in judecata, nu o sa obtineti nimic. Incercati sa dati de persoana respectiva, poate rezolvati ceva. Despre ce credit este vorba?
nu trebuie sa dovediti nimic, banca i-a dat imprumutul aceluia, numai ca dvs ati girat acel imprumut cu casa. ati garantat bancii ca imprumutul il veti restitui dvs , daca respectivul nu plateste.
il puteti actiona in judecata pe individul pt care ati garantat
puteti cere o pasuire bancii, sa va dea ragaz..pana faceti rost de bani sa platitii.
daca va incadrati in conditii, faceti un imprumut la alta banca sa platiti aceasta datorie
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Girant in spania
hulea_116
In urma cu cativa ani,un prieten a girat pentru o cunostiinta(mentionez ca acest lucru sa intamplat in spania,iar cei doi,sunt romani)pentru un credit de ... (vezi toată discuția)