avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 657 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... neachitare cheltuieli judiciare
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

neachitare cheltuieli judiciare

am o sentinat penala care suna cam asa ma voi rezuma la ceea ce ma intereseaza):

Judecatoria iasi ...ia act ca partea vatamata VGL nu s a cnstituit parte civila in cadrul procesuui pena (,,,)In baza disp. art. 349 si art.189 CPP suma de 260 lei reprezentand onorariile aparatorilr din oficiu ale incupatilr va fi achitata Barului Iasi din fondurile speciale ale Min.Just., urman a fi incluse in cuantumul cheltuielilor judiciare avansate de stat. (,,,) In baza art. 349 si art.192 al.1 pct.1 CPP obliga partea vatamata VGL a plata suei de 300 lei cu titl de cheltuieli judiciare avansate de stat ( din care suma de 260 lei onorariul).
mentionez ca sentinta e din 2006
Ce poate pati partea vatamata GVL daca nu plateste cheltuieile???

va ultumesc
Cel mai recent răspuns: Monica H. , Consilier juridic 21:44, 1 Aprilie 2008
partea vatamata plateste cheltuielile de judecata in cazul in care inculpatul a fost achitat. sunt anume situatii prevazute de codul de procedura penala. Va recomand sa-l lecturati , e mai folositor decat sandra Br.=D>
Tu ce crezi? Serios acum!

Sunt doua parti vatamate, una VGL si alta GVL ?:)
Ce sa pateasca?
Fiind cheltuieli judiciare, vor fi recuperate prin executare silita.
De aici stii: poprire..etc.
:)
Poate e o eroare materiala, partea vatamata poate fi obligata la cheltuieli de judecata daca se impaca cu paratul, retrage plangerea sau oierde procesul.:-/
Daca e obligata la cheltuieli de judecata si nu plateste, poate fi executata silit.:((
Aceasta hotarare poate fi pusa in executare. Va primi o instiitare de la AFP prin care este instiintat ca are de plata suma de 300 lei potrivit hotararii penale definitive nr.... pronuntata de ....... Daca nu o va plati se va trece la executarea silita a acesteia.

Ultima modificare: Marți, 1 Aprilie 2008
Cornel Vasile, Consilier juridic
1. dl. avocat panzaru nu era nevoie sa fiti sarcastic..ceream doar un sfat (in ceea ce priveste sandra B. lectura placuta dvs ca vad ca sunteti in tema cu astfel de carti)

2. d-na av. Paduraru, va multumesc pentru raspuns. nu nu sunt 2 parti vatamate, doar una.
mai am intrebare: statul executa de obicei toate hotararile?? ca au trevut aprape doi ani si nu s a intreprins nici o masura
va multumesc.

Alte discuții în legătură

Amenda administrativa data de procuror. sarpehot sarpehot Mi-a facut cineva plangere la politie pt inselaciune. Am fost am dat declaratie. iar dupa vro 4 luni mia venit acasa COMUNICAREA. in ea scrie exact asa: 1. ... (vezi toată discuția)
Neplata cheltuieli juridice Alin25 Alin25 buna ziua,am primit in urma cu doua luni o ordonanta prin care mi se comunica ca s-a dispus renuntarea la urmarirea penala avand ca obiect comiterea ... (vezi toată discuția)
Rog cateva sfaturi - pentru executare silita oanaportar oanaportar Buna seara ! Sora mea a castigat un proces civil. Instanta l-a obligat pe pârât: - să restituie surorii mele o suma de bani, precum şi ... (vezi toată discuția)