avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 599 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... neachitare cheltuieli judiciare
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

neachitare cheltuieli judiciare

am o sentinat penala care suna cam asa ma voi rezuma la ceea ce ma intereseaza):

Judecatoria iasi ...ia act ca partea vatamata VGL nu s a cnstituit parte civila in cadrul procesuui pena (,,,)In baza disp. art. 349 si art.189 CPP suma de 260 lei reprezentand onorariile aparatorilr din oficiu ale incupatilr va fi achitata Barului Iasi din fondurile speciale ale Min.Just., urman a fi incluse in cuantumul cheltuielilor judiciare avansate de stat. (,,,) In baza art. 349 si art.192 al.1 pct.1 CPP obliga partea vatamata VGL a plata suei de 300 lei cu titl de cheltuieli judiciare avansate de stat ( din care suma de 260 lei onorariul).
mentionez ca sentinta e din 2006
Ce poate pati partea vatamata GVL daca nu plateste cheltuieile???

va ultumesc
Cel mai recent răspuns: Monica H. , Consilier juridic 21:44, 1 Aprilie 2008
[
multam elis .....
mai am 2 intrebari 1 : statul executa toate aceste hot??? k au trecut 2 ani si nu partea vatamata nua primit nimic,,,,,,
2 cum pot afle stadiul dosarului (daca s-a dispus executarea sau nu..)???
De obicei, statul executa toate hotararile ..... in termenul de prescriptie.

Incearca la AFP in a carei circumscriptie teritoriala domiciliaza persoana respectiva.
Ultima modificare: Marți, 1 Aprilie 2008
Cornel Vasile, Consilier juridic
monya, stai linistita..nu fa valuri pe la Finante, ce sens are?
Doar nu este o suma asa mare...
Plus ca mai este putin si se prescrie.
mersic frums dna gabriela,,,,,,,nu o sa fac valuri..intrebam doar asa orientativ pt a mi face parere...precizez ca o parte din av. din iasi cu care am vb mi au zis ca unele cazuri sunt "uitate" de instante....pe asta se bazeaza si partea vatamata ;)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda administrativa data de procuror. sarpehot sarpehot Mi-a facut cineva plangere la politie pt inselaciune. Am fost am dat declaratie. iar dupa vro 4 luni mia venit acasa COMUNICAREA. in ea scrie exact asa: 1. ... (vezi toată discuția)
Neplata cheltuieli juridice Alin25 Alin25 buna ziua,am primit in urma cu doua luni o ordonanta prin care mi se comunica ca s-a dispus renuntarea la urmarirea penala avand ca obiect comiterea ... (vezi toată discuția)
Rog cateva sfaturi - pentru executare silita oanaportar oanaportar Buna seara ! Sora mea a castigat un proces civil. Instanta l-a obligat pe pârât: - să restituie surorii mele o suma de bani, precum şi ... (vezi toată discuția)