cum pot verifica daca un cetatean turc a fost in romania intr-o anumita perioada de timp? stiu ca ii trebuia viza sa vina in romania dar unde ma pot interesa daca a primit-o si daca a venit in tara?deasemenea stiti cumva unde pot verifica daca mai e casatorit in turcia ( stiu ca a fost casatorit dar mi-a spus ca a divortat, insa nu-mi arata certif de divort sau ceva...din turcia.... si as verifica singura, pt mine, dar nu stiu unde si cum sa fac??) va rog sa ma ajutati, e fff important.
Ma intreb si va intreb :), in ce calitate solicitati ...oricui, aceste date? Unele dintre ele (cele mai multe), sunt date de interes personal, iar nu public si nu pot fi solicitate decat de institutii abilitate, in conditiile legii. Iar de dvs. tot in conditiile legii, in situatia in care persoana respectiva, de exemplu, a savarsit o infractiune, al carei subiect pasiv ati fost. Fiindca legislatia nu a avut ca scop ocrotirea ...agentiilor matrimoniale;)...decat in domeniul strict al legalitatii functionarii acestora:D.
Ca sfat insa, va indic sa mergeti la o agentie de detectivi particulari. Ceea ce noi nu suntem!
nu este nimic matrimonial, ...intr- o actiune civila, apare o interventie in nume propriu care eu nu cred ca e facuta de persoana ...x ci cred ca a facut altcineva fara ca ...x sa stie(dar ca si cum ...x ar fi facut-o). e data o adresa de comunicare a tuturor actelor, si sa se judece si in lipsa, . acest ...x e din turcia si ca sa vina in rom are nevoie de viza ,,, de asta intrebam daca pot afla de undeva daca a primit viza pt rom??? pot afla asa ceva? ,si daca mai e casatorit in turcia, si asta e important in acest caz sau sa spun in instanta ca nu cred ca e adevarata interventia in nume propriu, si sa ceara instanta sa verifice?? ce ma sfatuiti sa fac?
Daca aveti indiciica interventia "in nume propriu" este facuta de altcineva, solicitati chemarea personala la interogatoriu a acelui intervenient si puneti-i intrebarile pe care le considerati necesare. Puteti sa prezentati si instantei temerea dvs. si sa cereti sa solicite aceasta datele necesare lamuririi situatiei.
Avand in vedere faptul ca mijloacele de comunicare sunt variate in secolul in care traim, nu credeti ca x ar fi putut imputernici pe cineva sa il reprezinte sau sa contacteze un avocat care sa ii reprezinte interesele fara a fi nevoie de deplasarea sa din Turcia in Romania?
Bigamie sau nu?
Ismail Derya
Eu sunt cetatean roman.
In anul 2005 m-am casatorit legal cu un cetatean turc in Turcia. Apoi cu o hartie din Turcia mi-a fost eliberaertificat de casatorie ... (vezi toată discuția)