avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 602 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... procura
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

procura

buna asa avea si eu o intrebare legata de o procura am un baietel care are 3 luni si as vrea sa merg cu el in vizita la tatal lui in belgia intrebarea mea este am nevoie de procura ?ca sa pot merge la el?
:(
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 22:32, 11 Ianuarie 2011
da, aveti nevoie de procura de la tata si pt iesirea din tara si pt pasaport. acordul il poate da la ambasada sau consulat.
la notar costa mai mult si dureaza mai mult, ca trebuie tradusa si apostilata
Daca sunteti casatorita cu tatal lui sau copilul, desi sunteti divortati nu v-a fost incredintat spre crestere si educare printr-o sentinta judecatoreasca definitiva, atunci aveti nevoie de procura de la tata!
mersi mult eram nelamurita :">dar cineva mia zis ca daca merg in vizita imi trebuie doar o poza pe pasaport a minorului asa este ?astept raspuns mentionez ca sunt casatorita si merg doar in vizita la el mersi astept raspuns:D
chiar daca mergeti la el in vizita, va trebuie acordul lui in scris


legea 248/2008 privind regimul liberei circulatii a cetatenilor..
Art.30.lit.b) minorul care este inscris in pasaportul unui parinte sau, dupa caz, este titular al unui pasaport individual sau, dupa caz, al unei carti de identitate si calatoreste impreuna cu unul dintre parinti i se permite iesirea din tara in aceleasi conditii si impreuna cu acestea numai daca parintele insotitor prezinta o declaratie a celuilalt parinte, din care sa rezulte acordul acestuia cu privire la efectuarea calatoriei respective in statul sau in statele de destinatie , precum si cu privire la perioada acesteia sau dupa caz, face dovada decesului celuilalt parinte ;

[ link extern ] /
[ link extern ]
Ultima modificare: Marți, 11 Ianuarie 2011
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divortata - parasirea tzarii cu minorul hompyandreea hompyandreea :sorry:Am si eu rugaminte.Ar putea cineva sa,mi raspunda dak pot parasi tara cu minorul in varsta de 4 ani?Sunt divortata si pe hotararea de divort scrie k ... (vezi toată discuția)
Procura minor simoalin simoalin Buna ziua, In cazul unui minor (15ani) daca vrea unul dintre parinti sa-l duca in strainatate are nevoie de procura de la celalalt parinte la fiecare iesire ... (vezi toată discuția)
Plecarea in strainatate a unui minor mihaliscenco mihaliscenco Buna! sunt mihaiela, am un fiu de 16 ani, sunt divortata de 13 ani si in urma divortului minorul mi-a fost incredintat mie spre crestere, iar tatal lui nu a ... (vezi toată discuția)