avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 532 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... plecarea in strainatate a unui minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

plecarea in strainatate a unui minor

Buna! sunt mihaiela, am un fiu de 16 ani, sunt divortata de 13 ani si in urma divortului minorul mi-a fost incredintat mie spre crestere, iar tatal lui nu a solicitat zile de vizita sau altceva. fiul meu poate merge cu mine fara pasaport?
doar in baza buletinului de identitate? va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Ana-Maria Dutescu , Avocat 22:48, 20 Ianuarie 2010
daca faci dovada incredintarii,sigur ca poate veni.
daca fostul tata, ca asa l-as numi v-ar da o procura e bine, daca nu ,incercati fie prin L 272 art 18 sa fie ogligat tatal sa va lase sa parasiti tara, sau o cale mai neotodoxa pe care nu o pot posta aici
In conformitate cu prevederile art 30 alin 1 lit c) din legea 248/2005: "minorului care este inscris in pasaportul unui parinte si calatoreste in strainatate impreuna cu acesta sau, dupa caz, este titular al unui pasaport individual si calatoreste impreuna cu unul dintre parinti i se permite iesirea in aceleasi conditii si impreuna cu acesta, fara a mai fi necesara declaratia celuilalt parinte, numai daca parintele insotitor face dovada faptului ca minorul i-a fost incredintat prin hotarare judecatoreasca ramasa definitiva si irevocabila;"
Fara pasaport nu se poate.
Faceti-i pasaport, e extrem de simplu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divortata - parasirea tzarii cu minorul hompyandreea hompyandreea :sorry:Am si eu rugaminte.Ar putea cineva sa,mi raspunda dak pot parasi tara cu minorul in varsta de 4 ani?Sunt divortata si pe hotararea de divort scrie k ... (vezi toată discuția)
Minor scos din tara de unul dintre parinti yulian123 yulian123 Buna ziua ,ma scuzati de deranz dar am si eu o intrebare.problema mea este ca sotia mea a plecat din tara cu fiul nostru de 5 ani fara sa stiu.copilul avea ... (vezi toată discuția)
Nu pot obtine o procura sa-mi scot copilul din tara,ce modalitati legale ar mai fi? rody.rody92 rody.rody92 nu mai stiu nimic de tatal copilului meu de cinci ani,cum pot obtune procura sa ies din tara cu copilul?va rog dati-mi o solutie lgala (vezi toată discuția)