avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 416 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... pana cand pot solicita salariu min pe unitate ptr ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

pana cand pot solicita salariu min pe unitate ptr nastere copil?

Peste cateva zile baietelul meu face 2 ani, mai pot solicita angajatorului meu salariul minim pe unitate care se acorda fiecarui copil nascut? Pana cand am acest drept? Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:34, 24 Ianuarie 2011
Puteti considera ca acesta este un drept de creanta, actiunea putand sa o introduceti in termenul general de prescriptie, acela de 3 ani.
10 a scris:

Puteti considera ca acesta este un drept de creanta, actiunea putand sa o introduceti in termenul general de prescriptie, acela de 3 ani.

Termenul de prescriptie este de 6 luni ... :)
Va rog sa-mi spuneti exact unde scrie ca termenul de prescriptie este de 6 luni si nu de 3 ani?
Oricum eu am solicitt acest drept imediat dupa nasterea copilului, dar am primit raspuns negativ, intrebarea concreta este daca il mai pot actiona pe angajator in judecata sau termenul a expirat. Multumesc.
mparnescu a scris:

Va rog sa-mi spuneti exact unde scrie ca termenul de prescriptie este de 6 luni si nu de 3 ani?
Oricum eu am solicitt acest drept imediat dupa nasterea copilului, dar am primit raspuns negativ, intrebarea concreta este daca il mai pot actiona pe angajator in judecata sau termenul a expirat. Multumesc.

Art. 283 C.mun. :
(1) Cererile în vederea soluţionării unui conflict de muncă pot fi formulate:
....
e) în termen de 6 luni de la data naşterii dreptului la acţiune, în cazul neexecutării contractului colectiv de muncă ori a unor clauze ale acestuia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salariu mediu pe unitate pentru nastere copil tectonica tectonica pot sa beneficiez de acest drept ,in ideea ca datorita avocatnet.ro am aflat abia astazi de existenta acestuia,in conditiile in care copilul s-a nascut in ... (vezi toată discuția)
Ajutor nastere ELENA2009 ELENA2009 in cat timp de la nastere o angajata poate solicita ajutorul de nastere? dupa cat timp se prescrie? daca angajata nu a depus cerere la unitate, societatea e ... (vezi toată discuția)
Drept salarial de care nu stiam !!! ginamangra ginamangra Va rog sa-mi spuneti ce sanse mai am sa obtin undrept salarial din 2008 , acum caci tocmai am aflat despre el.Situatia sta cam asa: In 27.07.2008 am nascut si ... (vezi toată discuția)