pot sa beneficiez de acest drept ,in ideea ca datorita avocatnet.ro am aflat abia astazi de existenta acestuia,in conditiile in care copilul s-a nascut in 15.04.2008-acum sunt in CIC.Multumesc celor ce-mi vor raspunde!
Incercarea moarte n-are ... trebuia sa formulati cererea in termen de 6 luni de la data nasterii copilului ... este posibil sa-l primiti ...dar este posibil si sa nu vi se acorde, caz in care actiunea in justitie este prescrisa.
stimati domni,eu ce sa inteleg?legal am depasit termenul de depunere al cererii(6 luni) si raman la mila angajatorului sau ca am la dispozitie 3 ani in conditiile in care as actiona in judecata angajatorul?Precizez ca nu sunt procesomana si relatiile au fost foarte bune,dureaza si azi ,asa ca uman nu se cuvine avand in vedere ca este lipsa mea de informare
1. Daca veti introduce o actiune in instanta impotriva angajatorului pentru neplata acestui ajutor , cererea va fi respinsa, deoarece termenul este de 6 luni ... art.283 C.mun. se refera la termenele de prescripţie extinctivă, si anume : Cererile în vederea soluţionării unui conflict de muncă pot fi formulate în termen de 6 luni de la data naşterii dreptului la acţiune, în cazul neexecutării contractului colectiv de muncă ori a unor clauze ale acestuia.
2. Singura posibilitate este ca angajatorul sa va acorde acest ajutor fara a se ajunge la instanta ... :)
Ajutor nastere
ELENA2009
in cat timp de la nastere o angajata poate solicita ajutorul de nastere?
dupa cat timp se prescrie?
daca angajata nu a depus cerere la unitate, societatea e ... (vezi toată discuția)
Buna
maddyy23
buna.... am si eu o intrebare.... o societate comerciala are contracte individuale de munca... acum ne-am trezit cu o problema..... o angajata ne cere dupa ... (vezi toată discuția)