avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 642 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... salariu mediu pe unitate pentru nastere copil
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

salariu mediu pe unitate pentru nastere copil

pot sa beneficiez de acest drept ,in ideea ca datorita avocatnet.ro am aflat abia astazi de existenta acestuia,in conditiile in care copilul s-a nascut in 15.04.2008-acum sunt in CIC.Multumesc celor ce-mi vor raspunde!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:22, 30 Ianuarie 2010
Incercarea moarte n-are ... trebuia sa formulati cererea in termen de 6 luni de la data nasterii copilului ... este posibil sa-l primiti ...dar este posibil si sa nu vi se acorde, caz in care actiunea in justitie este prescrisa.
sperand ca veti convinge instanta de ce nu ... art. 283 alin. (1) lit. d) ;)

p.s.
de fapt termenul cu care veti convinge instanta este de 3 ani de la nasterea dreptului de actiune ... consultati si un avocat ....
Ultima modificare: Sâmbătă, 30 Ianuarie 2010
ctynn, utilizator
Nu este aplicabil acel articol ...pentru ca nu se constata nulitatea unui articol din CCM sau c.i.m.
stimati domni,eu ce sa inteleg?legal am depasit termenul de depunere al cererii(6 luni) si raman la mila angajatorului sau ca am la dispozitie 3 ani in conditiile in care as actiona in judecata angajatorul?Precizez ca nu sunt procesomana si relatiile au fost foarte bune,dureaza si azi ,asa ca uman nu se cuvine avand in vedere ca este lipsa mea de informare
1. Daca veti introduce o actiune in instanta impotriva angajatorului pentru neplata acestui ajutor , cererea va fi respinsa, deoarece termenul este de 6 luni ... art.283 C.mun. se refera la termenele de prescripţie extinctivă, si anume : Cererile în vederea soluţionării unui conflict de muncă pot fi formulate în termen de 6 luni de la data naşterii dreptului la acţiune, în cazul neexecutării contractului colectiv de muncă ori a unor clauze ale acestuia.

2. Singura posibilitate este ca angajatorul sa va acorde acest ajutor fara a se ajunge la instanta ... :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajutor nastere ELENA2009 ELENA2009 in cat timp de la nastere o angajata poate solicita ajutorul de nastere? dupa cat timp se prescrie? daca angajata nu a depus cerere la unitate, societatea e ... (vezi toată discuția)
Buna maddyy23 maddyy23 buna.... am si eu o intrebare.... o societate comerciala are contracte individuale de munca... acum ne-am trezit cu o problema..... o angajata ne cere dupa ... (vezi toată discuția)
Salariu mediu pe unitate acordat mamelor se da in functe de data cererii? eles eles Hristos s-a inaltat! o intrebare referitoare la acest drept pe care il au mamele. Acest salariu se acorda in functie de data cererii sau se poate prelungii ... (vezi toată discuția)