am o intrprindere individuala , am avut control de la ITM si mi-au spus ca trebuie sa angajez un contabil sau macar sa inchei un contract de prestari servicii cu un contabil ,ca asa spune legea.Am fost la ITM si acolo mi s-a spus ca nu am nevoie de contabil,iar peste 2 luni au venit iar in control(aceleasi doamne care au fost si prima data) si cer contabil angajat.este obligatoriu sau nu este,ca m-au bagat in ceata?multumesc
Intreprinderile individuale tin contabilitatea in pardida simpla. Nu este obligatoriu sa aveti contabil angajat atata timp cat dvs. va descurcati cu tinerea contabilitatii, depunerea declaratiilor si alte obligatii ale intreprinderii.
Va recomand sa intrebati doamnele de la control care este articolul legal unde se prevede ca o intreprindere individuala, pfa, sau intreprindere familiala, este obligata sa aiba un contabil angajat.
Eu cred ca "doamnele" de la ITM ardeau de nerabdare sa va propuna un contabil bun, probabil chiar pe ele. Din pacate tot mai multi reprezentanti ai statului au inceput sa confunde afacerile proprii cu sarcinile de serviciu...
Nu este obligatoriu ca o inteprindere individuala sa aiba angajat un contabil , dar pentru ca in sistemul bugetar se da afara , cred ca au vrut sa va propuna pe cineva .
Buna seara
kmmy
am si eu o nedumerire. as vrea sa incep si eu un gen de \" afacere\" dupa cum am vazut la tv....producere si comercializare de conserve si muraturi...si as ... (vezi toată discuția)