avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 501 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... inteprindere individuala - angajati, CAS, posibil ...
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

inteprindere individuala - angajati, CAS, posibil contract de munca?

1. titularul unei inteprinderi individuale daca lucreaza este obligat sau poate sa incheie contract de munca pe inteprinderea la care este titular, adica a lui?
2. cati salariati poate sa aiba, exista o limita numerica ?
3. plateste obligatoriua CAS chiar daca este salariat la alte persoane terte?

multumesc si santatate sa aveti!
Cel mai recent răspuns: trope_doi , utilizator 18:14, 15 Martie 2010
~ Conținut șters la cerere ~
1. nu este obligatoriu sa incheie contract individual de munca la II care ii apartine
2.nu exista nicio limita in ceea ce priveste numarul angajatilor intr-o II
3.plateste contributia de CAS raportat la contractul individual de munca.

Mult succes,
Practica bate teoria. Din OUG 44 se intelege ca nu poate fi angajatul intreprinderii individuale, dar cei de la ITM zic ca poate fi angajat. Poate avea 5 angajati.
dar finantele spun ca nu este decontata decat casul in baza contractului incheiat cu casa de pensi, nu recunosc contributiile de pe statul de plata......cine are dreptate? normal ca ca pfa poate ai poate nu ai de lucru de aceea platesc impozit pe activitati independente un avocat de ce nu are salariu, idem un medic de familie?
cei de la itm fac abuzuri in contraventii neavand personalitate juridica de unde au scos numarul 5? din burta, din burta ii olbliga pe titulari sa aiba contract de munca si din burta nu considera statele de plata din calculator ca nu contin cerintele minamale conf.ordinului 3015-documente financiar contabile, inafara de contestati pot da itm pentru incompetenta si intimidarea contribuabililor pentru a avea randament economic?

Alte discuții în legătură

Contract munca intreprindere individuala flori_minicards flori_minicards Buna ziua am o inteprindere individuala si doresc sa stiu da imi pot face contract de munca ? (vezi toată discuția)
Angajat la intrep.individuala marial marial am o intrep.individuala pe numele meu,pot sa ma angajez cu cim la ii? (vezi toată discuția)
Angajari la ii birta birta titularul ii poate sa se angajeze sau trebuie sa incheie contracte separate la cas si cass ? (vezi toată discuția)