avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 755 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Invoice exclusiv pe email
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Invoice exclusiv pe email

Vreau sa vand un serviciu de publicitate online unei persoane din SUA. Pentru asta am pregatit un contract cadru de campanie online de publicitate ce va fi trimis prin mail, printat de el, semnat de el cu pixul, scanat si trimis inapoi la mine prin mail.
Contractul acesta trebuie inregistrat undeva sau ramane doar in firma?
Am nevoie de factura la astfel de contract? Si daca trebuie factura, pot sa aplic celasi procedeu ca in cazul contractului?
Persoana respectiva nu este nici pfa nici pers juridica.
Cel mai recent răspuns: cristitsirc , utilizator 11:37, 12 Ianuarie 2011
Dreptul prevede mai multe modalitati de incheiere a unui contract - printre care se numara si specia contractelor incheiate "la distanta" - astfel cum ati propus dvs sa faceti. Deci este perfect legal atata vreme cat vi se intoarce copia semnata a contractului de partea cocontractanta - fax, scanat, mail - scanat, semnatura digitala si/sau cu posta.

Banuiesc ca dvs sunteti un SRL, daca da nu trebuie sa inregistrati contractul decat in propria contabilitate - ca justificare pentru viitoarele obligatii de plata.
Daca nu sunteti SRL, aceleasi reguli sunt aplicabile - pastrati contractul semnat pentru a putea sa va declarati la fisc cu venituri din alte activitati.

Da, factura - online invoice - atata vreme cat veti primi un accept de plata din partea debitorului dvs - este perfect valabila si va va intra in contabilitate odata cu emiterea catre SUA.

Succes.
Va multumesc pentru raspuns!

O intrebare mai am:

Contractul si factura semnate trebuie sa fie in engleza sau se poate sa fie in romana si se descurca el cu traducerea?
Ultima modificare: Miercuri, 12 Ianuarie 2011
cristitsirc, utilizator
Sunt obligat prin lege sa am contractul in engleza avand in vedere ca este contract international sau imi trebuie in limba de la sediul firmei?
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Factura pe mail cristitsirc cristitsirc Vreau sa vand un serviciu de publicitate online unei persoane din SUA. Pentru asta am pregatit un contract cadru de campanie online de publicitate ce va fi ... (vezi toată discuția)
Documente pdf ARIANEOANA ARIANEOANA M-am inscris la o licitatie, autoritatea contractanta a postat formularele in pdf semnate/stampilate de ei, am rugamintea sa-mi spuneti daca ar trebui sa scriu ... (vezi toată discuția)
Un contract intre doua parti Mario Bro Mario Bro Un contract intre doua parti : stampilat ,semnat olograf se poate combina si cu semnatura digitala in pdf adobe pe acelasi document si este valabil din ... (vezi toată discuția)