Am muncit intr-un punct de lucru care s-a inchis de pe data de 2 ianuarie 2011..din perioada octombrie 2009 pana in prezent. in august 2010 am ramas insarcinata si atunci mi sa spus ca nu aveam inca contract de munca. Neavand nici o asigurare medicala mi-a facut contract din luna septembrie 2010, la promisiunile angajatorului ca imi va plati si cateva luni din urma ca sa pot beneficia de indemnizatia de crestere a copilului. Am semnat un contrat..act care nu a ajuns si la mine...unul din cele 3 originale...deci problema grava e ca nu am stiut ce am semnat...pana in momentul in care sa inchis magazinul cand aflat ca aveam pe cartea de munca 2 ore in loc de 8 cat munceam. Daca as apela la instanta ce drepturi as avea eu acum ca sunt insarcinata?? Va rog ajuta-ti-ma...cum trebuie sa actionez? :(:(:
Depuneti actiune in justitie impotriva angajatorului si demonstrati ca ati lucrat incepand cu luna octombrie 2009, ca progamul dvs. de lucru era de 8 ore/zi. Dovada o puteti face cu martori (colegi care au lucrat cu dvs in acea perioada), inscrisuri (eventuale acte semnate de dvs incepand cu octombrie 2009) sau date furnizate de sistemul de acces in unitate, daca firma avea un astfel de sistem.
Nu este o actiune usoara, dar nici imposibila.
Cunosc un caz oarecum similar - o intreaga redactie de ziar care l-a dat in judecata pe proprietar, dupa ce, timp de vreo doi ani, jurnalistii, incepand de la director si sfarsind cu soferul, nu au avut contract de munca. Propritarul fiind un personaj politic care vorbea permanent in public, povestind ce mare erou este, si cat de mult tine la popor.
In fine.
Vestea buna este ca angajatii au castigat fara probleme in sintanta, bazandu-se pe martori si inscrisuri (ziarele unde se semnasera). Vestea mai putin buna este ca propritarul a dat faliment (a falimentat firma cu ziarul, de fapt, pt ca el continua sa aiba vile si acareturi), iar nici pana in ziua de azi, dupa vreun an de zile, nu s-a putut lua un leu de la el.
Nu dau nume, pentru ca in mod sigur, in fiecare judet se intampla asa ceva.
Da, merita sa actionati, mai ales ca nu va costa taxa de timbru. Nu-l lasati pe acest individ sa va chinuiasca mai mult decat a facut-o. Sunt avocati care va vor ajuta cu placere.
Neplata salariului
NAARGHYTA
Buna ziua! V-as ruga sa ma ajutati cu un raspuns intr-o problema. In perioada 25.05.2010 - 20.06.2010 am lucrat la o firma din Galati, Sc. Kelebek Srl , cu ... (vezi toată discuția)