avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 836 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Neplata salariului
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Neplata salariului

Buna ziua! V-as ruga sa ma ajutati cu un raspuns intr-o problema. In perioada 25.05.2010 - 20.06.2010 am lucrat la o firma din Galati, Sc. Kelebek Srl , cu titulatura "Casa Dulciurilor", fara ca angajatorul sa-mi incheie un contract de munca. In aceasta perioada am lucrat program normal de 8 ore pe zi, in unele zile am facut si ore suplimentare, am lucrat si sambete si duminici. Pe 21.06.2010 am fost concediata pe motiv ca angajatorul nu-si mai permite sa ma tina pt ca nu are vanzare. Pana aici e ok dar in timpul cat am lucrat pt aceasta firma nu am primit nici un ban, ba mai mult decat atat administratora firmei, Guju Andreea, refuza sa-mi dea salariul si tot ma duce cu vorba. Va rog sa-mi spuneti cu msa procedez pt a-mi recupera banii si daca am sorti de reusita sa-i obtin. Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Sirbu Cristina , Avocat 09:13, 30 Iulie 2010
Faceti o sesizare la Inspectoratul teritorial de munca care poate dispune verificari si poate lua masuri impotriva firmei.
Este cam greu sa obtineti drepturile salariale restante , intrucat ati muncit la negru .. asa cum reiese din mesajul postat nu vi s-a incheiat c.i.m.
Puteti sa va adresati instantei de judecata, insa va trebui sa dovediti prin orice mijloc de proba prevederile contractuale şi prestaţiile efectuate.
Ca dovada ca am lucrat la aceasta firma, in perioada numita mai sus, am convorbirile telefonice avute cu angajatoarea, in care afirma ca am lucrat la dansa o luna de zile. In plus laboratorul de cofetarie unde mi-am desfasurat activitatea este dotat cu camere de luat vederi, asadar ar trebui sa existe niste inregistrari din perioada respectiva. Plus ca am si martori. In instanta acestea pot constitui dovezi concludente si pot fi folosite ca probe in lipsa unui alt act doveditor? Va multumesc pt raspuns....
si cum probati cu inregistrarile telefonice care sunt obtinute ilegal sau cu casetele pe care le va sterge? va trebui sa gasiti martori in acest sens.v-ar ajuta si o plangere penala pt inselaciune si in plangere ati solicita ca probe inregistrarile video care, in acest caz .,nu mai pot fi sterse.ambele variante -pe codul muncii si pe inselaciune-sunt scutite de taxe de timbru ar trebui sa va grabiti
Inregistrarile telefonice le-am efectuat doar in momentul cand l-am sunat dupa ce m-a concediat , pt a-mi cere salariul si mi-am dat seama ca angajatorul vrea sa ma insele. Si m-am gandit ca, in lipsa unor alte acte doveditoare, ar putea nega ca am lucrat la firma respectiva. De aceea m-am gandit ca ar putea fi o dovada ca am lucrat acolo. Si in acest caz tot ilegal este?

Alte discuții în legătură

Recuperare salariu dupa munca la negru Dimancea Dimancea Am urmatoarea situatie in care va cer parerea, un student a lucrat la un call-center circa o luna, la negru,dupa care au fost incetate relatiile de munca si el ... (vezi toată discuția)
Nelamurire in legatura cu o procedura civila NAARGHYTA NAARGHYTA Buna ziua! Ma aflu intr-un litigiu de munca, pt drepturi banesti. Am lucrat la osocietate care nu mi-a achitat salariul. La termenul trecut, la tribunal, s-a ... (vezi toată discuția)
Raspundere patrimoniala leorot leorot Buna ziua, Sunt acuzat de catre fostul meu angajator ca mi-am insusit anumite sume de bani cuvenite firmei. Am fost dat in judecata de catre firma pentru ... (vezi toată discuția)