avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 451 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Neplata salariului
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Neplata salariului

Buna ziua! V-as ruga sa ma ajutati cu un raspuns intr-o problema. In perioada 25.05.2010 - 20.06.2010 am lucrat la o firma din Galati, Sc. Kelebek Srl , cu titulatura "Casa Dulciurilor", fara ca angajatorul sa-mi incheie un contract de munca. In aceasta perioada am lucrat program normal de 8 ore pe zi, in unele zile am facut si ore suplimentare, am lucrat si sambete si duminici. Pe 21.06.2010 am fost concediata pe motiv ca angajatorul nu-si mai permite sa ma tina pt ca nu are vanzare. Pana aici e ok dar in timpul cat am lucrat pt aceasta firma nu am primit nici un ban, ba mai mult decat atat administratora firmei, Guju Andreea, refuza sa-mi dea salariul si tot ma duce cu vorba. Va rog sa-mi spuneti cu msa procedez pt a-mi recupera banii si daca am sorti de reusita sa-i obtin. Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Sirbu Cristina , Avocat 09:13, 30 Iulie 2010
pai dvs ce credeti?nu pot fi folosite in instanta insa intr-un caz penal le puteti arata.si asta doar ca inceput de dovada pt ca martorii sunt cei mai importanti.pot dovedi ca foloseste munca la negru,insala angajatii etc .va primi sigur si amenda de la itm dar trebuie dovedit
Am inteles. Va multumesc foarte mult pentru sfaturi
Se pot folosi ca probe inregistrarile de pe camerele video de la locul de munca .. de asemenea, în situaţia în care contractul individual de muncă nu a fost încheiat în formă scrisă, se prezumă că a fost încheiat pe o durată nedeterminată, iar părţile pot face dovada prevederilor contractuale şi a prestaţiilor efectuate prin orice alt mijloc de probă - inscrisuri, martori, prezumtii etc..
inregistrarile video se pot folosi in situatia in care nu au fost sterse,eu am spus ca cele de pe telefon sunt problema.de aceea am sfatuit utilizatorul nostru sa faca rost de martori.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare salariu dupa munca la negru Dimancea Dimancea Am urmatoarea situatie in care va cer parerea, un student a lucrat la un call-center circa o luna, la negru,dupa care au fost incetate relatiile de munca si el ... (vezi toată discuția)
Nelamurire in legatura cu o procedura civila NAARGHYTA NAARGHYTA Buna ziua! Ma aflu intr-un litigiu de munca, pt drepturi banesti. Am lucrat la osocietate care nu mi-a achitat salariul. La termenul trecut, la tribunal, s-a ... (vezi toată discuția)
Raspundere patrimoniala leorot leorot Buna ziua, Sunt acuzat de catre fostul meu angajator ca mi-am insusit anumite sume de bani cuvenite firmei. Am fost dat in judecata de catre firma pentru ... (vezi toată discuția)