avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 839 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Dilema: CASS si Drepturile de Autor+Carte de Munca
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Dilema: CASS si Drepturile de Autor+Carte de Munca

Nu mai inteleg nimic! Pe scurt: eu lucrez din 2008 cu Contract Individual de Munca la o firma. Din ianuarie 2010 lucrez SI in alt loc cu Contract de Drepturi de Autor. Eu intelesesem ca nu conteaza, ca tot trebuie sa platesc tot oricum. Bun! Somaj + Pensie plateste direct angajatorul, la sanatate eu. Merg azi la Casa de Sanatate Bucuresti, stau doua ore la coada, ajung in fata cu formularele si imi spune ca NU trebuie sa platesc, pentru ca deja plateste un angajator pt mine, eu avand si in prezent carte de munca.

Acasa, sun la tel verde pus de ei la dispozitie si imi spune ca TREBUIE sa platesc oricum.

Cum e pana la urma?! Si daca rezulta ca eu am stat in picioare 2 ore ca proasta doar pt ca o incompetenta nu a stiut legea, cui ma adresez?! Cui fac o sesizare?!
Cel mai recent răspuns: LauraDucu , utilizator 21:21, 11 Ianuarie 2011
Contributia de asigurari de sanatate, persoanei fizice ii revine obligatia sa plateasca aceasta contributie, in situatia in care nu are venituri din alte surse, sau/si in situatia in care veniturile realizate sunt mai mici decat salariu de baza minim brut pe tara, lunar.
Poate a fost vorba despre o neintelegere a doamnelor de la ghiseu si linia verde.
Ultima modificare: Marți, 11 Ianuarie 2011
Contabilitate sector 4 evoCONTA, Contabil
Aparent doamna de la ghiseu a avut dreptate. Chiar daca realizez venituri periodice pe contract de drepturi de autor, daca in paralel am si carte de munca pe care am un salariu peste salariul minim pe economie, nu e nevoie sa platesc sanatatea si pe DA. Eram obligata doar daca nu aveam carte de munca. Acest raspuns mi-a fost oferit si de tel verde pentru CAS Bucuresti. Cel central sustine prima varianta... oricum, incredibil! O parte din angajaiti si consultantii CAS spun ceva, cealalta parte altceva. Doar in Romania se putea intampla... ghinionul meu ca am sunat mai intai la tel verdel central... si m-am dus de la prima ora la CAS pt a sta degeaba peste 2 ore in picioare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

La aceeasi problema , casa de sanatate braila are opinii diferite de casa de sanatate bucuresti andreeadascalu andreeadascalu am 2 contracte de munca cu cate 2 ore in vigoare in bucuresti , din 01.06. am si un contract de prestari servicii cu o farmacie ( mentionez ca sunt persoana ... (vezi toată discuția)
Plata contributiei asig.de sanatate asupra veniturilor din dividende mihanego mihanego am urmatoarea situatie: 1.profit aferent exercitiului financ.2007 repartizat la rezultat reportat, 2.in luna iulie 2008 asociatul unic,administrator,care nu ... (vezi toată discuția)
Plata contributiei pentru asigurari de sanatate retroactiv ivanov cristina ivanov cristina Buna seara Intrebarile sunt pentru un PFA Legea privind plata CAS (contributia pentru asigurarea de sanatate) a fost data in anul 2009, acum ei imi trimit ... (vezi toată discuția)