avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 923 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Somaj
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Somaj

Buna ziua,
Daca sunt in preaviz datorita desfiintarii locului de munca pot sa imi iau concediul de odihna restant, de anul trecut?
Cel mai recent răspuns: anabojor , utilizator 08:17, 14 Ianuarie 2011
1. In cazul in care angajatorul este de acord va puteti lua CO in perioada de preaviz. In acest caz nu se prelungeste perioada de preaviz.
2. Daca nu va aproba atunci trebuie sa va compenseze in bani zilele de CO cuvenite si neefectuate.
Multumesc pt raspuns. Daca nu este de acord cu co si nu ma prezint la serviciu dar imi las cererea cu nr de inregistrare care sunt consecintele? Mai ales ca stiu ca nu am contributiile platite la fondul de somaj si va trebui sa solicit un op cu suma necesara pe 12 luni plus ca am contractul pe o firma si lucrez pt alta.(in familia patronilor),deoarece noi nu mai avem activitate.
1. CCMUNN spune:
Art.74...
(2) In cazurile in care unitatea este obligata, potrivit legii, sa acorde un preaviz la desfacerea contractului de munca, durata preavizului va fi de 20 de zile lucratoare.
(3) In perioada preavizului, salariatii au dreptul sa absenteze patru ore pe zi de la programul unitatii, pentru a-si cauta un loc de munca, fara ca aceasta sa afecteze salariul si celelalte drepturi. Orele absentate se pot acorda prin cumul, in conditiile stabilite de angajator.

2. In cazul in care lipsiti nemotivat va poate concedia disciplinar.
Multumesc frumos pt raspunsuri.Sunt bine documentate.
Buna ziua.Revin cu unele nelamuriri la care sper sa primesc un raspuns.
Firma nu a platit contributiile la somaj din aprilie 2009, are conturile bancare blocate, daca plateste cu foaie de varsamant banii intra in cont pe firma nu pe cnp-ul meu. Prin op din contul meu am inteles ca nu se poate plati doar pt mine, inceperea procesului de insolventa s-a amanat pana nu stiu cand. Chiar nu exista nicio sansa sa iau somaj? Raman fara loc de munca si fara niciun ajutor? Care e vina mea?

Alte discuții în legătură

Societate in faliment,angajati in somaj!!!!!!! ancaalina ancaalina Buna ziua,va rog sa-mi spuneti ce trbuie sa fac eu ca angajator(am inchis activitatea de 30 zile si am datorii la buget aferent lunilor mai si iunie ac ... (vezi toată discuția)
Contributie somaj anabojor anabojor Buna dimineata, ma confrunt cu urmatoarea problema: mi s-a desfiintat locul de munca incepand cu data de 28.01.2011, contributia la somaj nu a fost platita din ... (vezi toată discuția)
Refuzul eliberarii adeverintei cu baza de calcul victor_dorel victor_dorel in ce conditii angajatorul poate refuza eliberarea anexei 14 pt somaj ?????? (vezi toată discuția)