avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 923 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Contributie somaj
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Contributie somaj

Buna dimineata, ma confrunt cu urmatoarea problema: mi s-a desfiintat locul de munca incepand cu data de 28.01.2011, contributia la somaj nu a fost platita din aprilie 2009, societatea a avut in jur de 60 de angajati care sunt in aceeasi situatie dar au fost preluati de alta firma. Conturile firmei sunt blocate pentru datorii neachitate deci nu pot plati contributia cu op, daca platesc prin foaie de varsamant nu apar explicatiile nicaieri sa poata intra banii im contul cnp-ului meu ci intra la gramada si apar cu contributia neachitata. S-a inceput procesul de insolventa dar prima infatisare s-a amanat, a doua infatisare trebuie sa fie in martie deci nu voi avea o hotarare judecatoreasca in acest sens inainte de a expira perioada de depunere a actelor la somaj. Firma nu are fonduri sa plateasca pt toti fostii angajati contributia. In afara de deschiderea unui proces ce solutie mai am?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 12:26, 2 Februarie 2011
1. Din Legea 76/2002:
Art.34...
(2) Constituie stagiu de cotizare şi perioadele în care angajatorul nu a plãtit contribuţia la bugetul asigurãrilor pentru şomaj şi se aflã în procedurã de executare silitã, reorganizare judiciarã, faliment, închidere operaţionalã, dizolvare, lichidare, administrare specialã sau nu şi-a achitat contribuţiile datoritã unor situaţii de forţã majorã.

2. Daca doriti platiti dvs. cu foaie de varsamant si la explicatii scrieti: "contributie somaj pe perioada... pentru dna... CNP...".

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somaj anabojor anabojor Buna ziua, Daca sunt in preaviz datorita desfiintarii locului de munca pot sa imi iau concediul de odihna restant, de anul trecut? (vezi toată discuția)
Imi pot plati singura contributia la somaj? smihaelasimona smihaelasimona Buna ziua, am lucrat la o firma 12 luni iar inainte de aceasta periaoda am fost 12 luni in concediul fara plata reprezentand cel de-al 3-lea an crestere copil ... (vezi toată discuția)
Adeverinta somaj lori_lxi lori_lxi Buna ziua,am lucrat 2 ani fara o luna la o firma si o luna la alta firma...deci,in total 2 ani. As vrea sa stiu daca adeverinta pt somaj pe ultimul an trebuie ... (vezi toată discuția)