avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 934 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Adeverinta somaj
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Adeverinta somaj

Buna ziua,am lucrat 2 ani fara o luna la o firma si o luna la alta firma...deci,in total 2 ani. As vrea sa stiu daca adeverinta pt somaj pe ultimul an trebuie sa fie facuta pe 11 luni la prima firma si pe o luna la a 2-a sau direct pe 12 luni de catre primul angajator.
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 12:44, 9 Noiembrie 2010
Buna,
Adeverinta trebuie facuta cu 11 salarii la prima firma si 1 salariu la ultima firma, adica ultimele 12 luni, nu conteaza ca in lunile astea ai lucrat la 5 firme ( ex).Se ia in considerare ultimele 12 salarii
mikaella_10 a scris:

Buna,
Adeverinta trebuie facuta cu 11 salarii la prima firma si 1 salariu la ultima firma, adica ultimele 12 luni, nu conteaza ca in lunile astea ai lucrat la 5 firme ( ex).Se ia in considerare ultimele 12 salarii


Multumesc!
Am luat adeverinta de la primul angajator (pe 11 luni) si mi-au trecut la contributia individuala pt somaj cuantumul total al tuturor contributiilor; acelasi lucru si la contributia platita de angajator. Este bine asa sau trebuia trecuta doar cea referitoare la somaj?
La a 2-a firma (unde am lucrat 1 luna) nu s-a platit nici contributia individuala,nici cea datorata de angajator. As vrea sa le platesc eu si nu stiu daca trebuie sa le platesc pe cele 2 printr-o singura foaie de varsamant sau separat...#-o
Va multumesc!
As vrea sa stiu si eu cum trebuie sa platesc contributia individuala (5lei) si cea datorata de angajator (5lei)...pe foi de varsamant separate sau pe una singura ambele contributii??
Puteti sa le platiti pe amandoua odata dar la "explicatii" defalcati cele doua sume: "5 lei de la angajator + 5 lei de la salariatul X, CNP = ...".

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somaj violiza violiza Buna ziua, lucrez la o firma X infiintata de 6 luni, si deja a inceput concedierea colectiva, pentru a beneficia angajatii de somaj trebuie sa le eliberez ... (vezi toată discuția)
Angajatorul nu a platit contributiile sociale, somaj, etc. UDREA ADRIAN UDREA ADRIAN Buna ziua, Am lucrat in cadrul Romtelecom, timp de 21 ani neintrerupti, pana la data de 31 mai 2008, cand am fost disponibilizat. Incepand cu data de ... (vezi toată discuția)
Salariul compensatoriu nu se ia in calcul la somaj??? dora_lin20022001@yahoo.com dora_lin20022001@yahoo.com buna, firma la care am lucrat a facut reduceri de personal si ni s-a dat un salariu compensatoriu.Pe adeverinta de la firma, acesta s-a adaugat la salariu din ... (vezi toată discuția)