Buna ziua!
Pana in 08.2010 am lucrat la o firma care avea sediul intr-un alt judet al tarii decat cel in care locuiesc. In judetul in care locuiesc avea doar un punct de lucru pe care l-a inchis in august 2010. La momentul inchiderii (mentionez ca a fost data afara din spatiul comercial pentru neplata cihiriei) si-a luat utilajele si ne-a instiintat ca ne vom primi curand banii pe ultimele 2 luni. In loc de bani am primit mesaje pe telefonul mobil cu scuze. Am inaintat in justitie actiune imediat dar pana acum nu s-a solutionat procesul. La ultimul termen mi s-a spus ca firma nu poate fi gasita la sediul social (indicat de mine in cererea de chemare in judecata) si am fost amenintata de catre judecator ca daca nu depun un inscris de la ONRC in care sa se arate ca nu mai are alte sedii sociale sau filiale imi suspenda cauza. Mentionez ca pentru a gasi aceasta adresa m-am adresat inainte ONRC. Ba chiar mai mult judecatoarea m-a acuzat la ultimul termen ca nu am studiat dosarul desi e clar ca nu aveam ce studia de la ultimul termen avand in vedere ca a fost amanat. Am impresia ca pe doamna judecator o intereseaza tare acest dosar si am sa va spun si de ce...
In trecut patroana se lauda ca are cateva rude pe la judecatoria de care apartin. Unul dintre asistentii judiciari la dosarul meu are acelasi nume cu fosta patroana. Paote sunt eu paranoica... Sau poate nu. Ce pot face in cazul asta?
Printre altele mi s-a mai cerut sa redactez o lista cu intrebari pentru fostul patron (ceva de genul "Recunoasteti ca nu ne-ati platit salariile pe ultimele 3 luni?" Raspunsuri: 1. Da 2. Nu.). Parca sunt la un institut de sondaje nu la o judecatorie. La ultimul termen mi s-a spus ca nu poate fi gasita firma (firma figureaza inca la aceeasi adresa) pentru a i se da aceasta lista cu intrebari din partea noastra. Mai mult ne-a cerut o adresa in care cei de la ONRC sa mentioneze ca acolo are sediul social firma si ca nu mai are alte sedii. Mi s-ar fi parut normal ca judecatoarea sa trimita dansa la ONRC o adresa in care sa solicite identificarea adresei reclamatei (daca mai avea alta) cu plata taxelor aferente din partea mea. Cel care a dus citatia a gasit pe cineva care se dadea actualul proprietar al locuintei si a refuzat afisarea citatiei, desi sunt aproape sigur ca este apartamentul fostei patroane la acea adresa...
Am depus si aceasta adresa de la ONRC la judecatorie si copie dupa plangerea si raspunsul la ITM.
Daca totusi instanta ne va da dreptate (suntem mai multi angajati in situatia asta) cum ne vom putea recupera prejudiciul? Administratorul este posibil sa fi plecat din tara si sa fi vandut tot ce avea pe firma. Mentionez ca firma nu a fost declarata falimentara ...inca. Am vreo sansa sa imi recuperez banii? Cum vedeti voi rezolvarea acestui proces? Credeti ca ar trebui sa ma ingrijorez? #-o Am vazut altii si-au rezolvat problema dupa primul termen cu castig de cauza... La mine vad ca nu e asa..
Doamna, judecatorul procedeaza corect. Sondajul - cum il denumiti - se numeste Interogatoriul paratului si constituie o proba in dosar. Dar am vazut mentiunea dvs de "judecatorie" - de ce judecatorie si nu tribunal? Caci acolo se solutioneaza conflictele de munca sau derivate din munca... Si, da, este obligatoriu sa depuneti un certificat al ONRC din care sa rezulte sediile angajatorului cu care va judecati, foarte foarte corecta solicitarea instantei.
Daca nu aveti ce sa recuperati -spunand ca firma este cum este si administratorul de negasit, probabil nu prea aveti ce face... Succes.
Dar administratorul nu poate fi tras la raspundere in vreun fel? Cu alte cuvinte mai bine ma multumesc cu faptul ca am dat-o in judecata. Sa presupunem ca ne da castig de cauza. Ce putem face pentru a ne lua banii?? In trecut nu indrazneai sa nu ii platesti unui angajat salariul. Mentionez ca firma nu ne-a inmanat cartile de munca si nu ne-a platit obligatiile fata de Casa de Asigurari si somaj desi le-a retinut. Si asta am cerut instantei... Mai exista si cateva amenzi date de catre ITM, Protectia Consumatorului pe care i le-a dat firmei. Mentionez ca intr-o situatie am gasit ca firma avea active...
PS. Ma scuzati. Da la Ttibunal se judeca... Am zis judecatorie cu sensul de loc unde se judeca procesul si nu ca institutie a statului...
Comodat
funda ioana
In urma cu 2 ani am fost de acord ca o cunostinta sa-si deschida firma pe adresa mea. In contractul de comodat care a fost cu titlu gratuit se mentioneaza ca ... (vezi toată discuția)
Ce este de facit?
West2
Buna ziua. Soția mea a lucrat o luna la un magazin de cartier și în intervalul aceste nu ia făcut carte de munca și nici bani nu ia dat,invocând diverse ... (vezi toată discuția)