avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 576 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Ce este de facit?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Ce este de facit?

Buna ziua. Soția mea a lucrat o luna la un magazin de cartier și în intervalul aceste nu ia făcut carte de munca și nici bani nu ia dat,invocând diverse scuze ,până la urmă a luat decizia să nu se mai ducă la munca ,are vreo șansă să recupereze bani ? Și unde trebuie sa se adreseze . Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:34, 23 Noiembrie 2018
Buna ziua.
Are dovezi ca a lucrat acolo? Angajatorul poate spune ca nu o cunoaste si asa v a fi cuvantul doamnei contra cuvantul lui...
Oricum, se poate adresa ITM (Inspectoratului Teritorial de Munca) din judetul unde ar sediul angajatorul, magazinul. Detaliile de contact le gasiti pe site-ul respectivei institutii
Ultima modificare: Vineri, 23 Noiembrie 2018
Ionut.ion, utilizator
Incepand cu 01.01.2011 nu se mai folosesc carnetele de munca.

Prin urmare, sotia dvs a semnat sau nu contract individual de munca ?
A fost la interviu, și a și fost angajata în aceeași zi urmând că zile următoare să semneze un contract de munca , dar zile au trecut contractul nu a mai fost semnat și de teamă că poate nu își mai vede bani pe zilele muncite nu a mai zis nimic de contract,și așa sa făcut luna a cerut bani pe zilele muncite, la care patroana a zis că prima luna este garanție , și a decis să nu se mai ducă la munca de frica sa numai lucreze degeaba .

Cornel Vasile a scris:

Incepand cu 01.01.2011 nu se mai folosesc carnetele de munca.

Prin urmare, sotia dvs a semnat sau nu contract individual de munca ?

Ultima modificare: Vineri, 23 Noiembrie 2018
West2, utilizator
In acest caz, sesizati cat mai repede posibil ITM-ul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediata pe un motiv neintemeiat! ylyrya ylyrya buna dimineata la toata lumea!!am si eu o problema si as vrea sa ma ajutati cu un raspuns si un sfat...am fost angajata ca lucrator comercial timp de doua luni ... (vezi toată discuția)
Buna ziua Bunea Ancuta Bunea Ancuta Sotul meu a lucrat la o firma de transport international.A fost 6 saptamani plecat afara.Firma la care a lucrat are contract cu o alta firma din luxemburg care ... (vezi toată discuția)
In urma unei concedieri abuzive angajatorul refuza plata concediului de odihna si semnarea statelor de plata angyangy angyangy Am fost pacalita de fosta patroana sa-mi dau demisia cu acordul ambelor parti de la data de 19 octombrie ,problema este ce pe 16si 17 octombrie am fost la ... (vezi toată discuția)