avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 214 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Modificare unilaterela grafic rambursare banca
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Modificare unilaterela grafic rambursare banca

Detin in derulare un credit cu o banca inceput in 2008. La mom respectiv am avut o anexa cu grafic de rambursare. In cuprinsul contractului de credit se face mentiunea ca banca nu poate modifica unilateral contractul cu exceptia ratelor de credit si ratei dobanzii curente. Astazi am aflat cu stupoare ca, in conditile in care dupa primul an de derulare, s-a modificat rata dobanzii, cf euribor, dealtfel corect, sa modificat si graficul de rambursare astfel:
*s-a marit dobanda lunara-de necontestat
*s-a marit total rata lunara-de necontestat
*s-a schimbat modul de impartire a ratei lunare intre partea de rambursare credit si partea de dobanda, in sensul ca in totalul ratei lunare banca a marit UNILATERAL partea de dobanda si a micsorat partea lunara care se rambursa din credit, astfel incat de vreo doi ani rambursez lunar mai putin din creditul initial si mai mult dobanda, majorata de doua ori (o data datorita euribor-corect, a doua oara datorita modificarii proportiei initiale credit-dobanda).
Asfel consider ca EU client al bancii am fost pagubit, in loc sa mi se diminueze creditul, am platit dobanzi suplimentare, banca incasand astfel VENITURI nejustificate.
Sunt sigur ca in situatia mea sunt fff multe persoane.
CUM POT SA-MI CASTIG DREPTATEA, EU, si poate si altii in situatia mea?
Cel mai recent răspuns: ContSters123067 , utilizator 00:03, 12 Ianuarie 2011
stelian1970 a scris:


CUM POT SA-MI CASTIG DREPTATEA, EU, si poate si altii in situatia mea?



in instanta

www.avocatnet.ro/content/for...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dobanda conform oug 50/2010 maxia maxia Buna seara, Am incheiat un contract in [b]mai 2010 [/b]pentru un credit de refinantare ipotecar la o banca, in care dobanda se calcula astfel, conform ... (vezi toată discuția)
Credit de consum Madhawk Madhawk Buna ziua, Am un credit de consum in euro cu dobanda variabila din anul 2007. Pana in prezent dobanda variabila a fost de fapt crescatoare, fara a scadea cand ... (vezi toată discuția)
Act aditional oug 50/2010 florearoxana florearoxana am un credit ipotecar semnat in 2004 cu o dobanda curenta de 9.5%pe an si este variabila in functie de serviciul datoriei clientilor astfel : -9.5 % daca ... (vezi toată discuția)