as dori sa stiu daca indemnizatiile de detasare ce includ cazarea, masa si deplasarile saptamanale la domiciliu, se supun sau nu retinerilor ptr. CAS, Fond de Sanatate si Somaj ?
în fluturaşul de plată am regăsit calculul retribuţiei pe ore muncă, sporul de vechime aferent şi acea indemnizaţie de detaşare care toate se adună la brut, după care fără nici o deducere se calculează pe acest brut total CAS, Fond de Sănătate şi ªomaj, după care se impozitează ce mai rămâne.....repet....fără nici o deducere...
Buna ziua,
Am raspuns mai sus, nu sunt venituri impozabile, implicit nu se retin contributii sociale pentru indemnizatiile de detasare, deplasare.
Motivul pentru care nu exista deducerea personala pe fluturas poate fi urmatorul: venitul brut depaseste suma de 3000 lei. pentru aceste venituri nu se mai acorda nici o deducere.
Angajatorul a considerat suma respectiva venit salarial, si a retinut contributiile, impozitul aferent acestui venit. Detaliile acestei proceduri ar tb sa le lamuriti cu angajatorul dvs.
mulţumesc ptr. răspuns, dar am o mică nelămurire
dacă indemnizaţia de detaşare depăşeşte cuantumul de 3000 RON lunar, ea poate fi integrată în venitul brut...şi implicit impozitată...?