avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 582 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Cine ma poate ajuta
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Cine ma poate ajuta

Trebuie sa stornezi din clenti si sa ii duc in afara bilantului sunt clienti si din ani precdenti ii pot scate prin 117 ??? s au prin 121 . i am scazut prin 117 cei din ani precedenti si cei ce sunt din ani recenti am scazut veniturile e bine afectez cu ceva
Cel mai recent răspuns: Nastase Cristina , Contabil 09:40, 12 Ianuarie 2011
Explicati de ce sa stornati Clienti ?? Dece sa -i treceti in afara bilantului ? De ce sa scadeti veniturile ???
Trifan
Asa sa hotarit sa se scada clenti care nu sa constituit provizioane acestea fiind trecuti ani in sir ca clienti in litigiu dar nu am avut nimic de la compartimentul oficiul juridic noi i am somat si i am dat cu adresa oficiala la oficiul juridic , acum sa hotarit ca sa ii stornam si sa ii ducem in afara bilantului 8034 sa ii urmarim in continoare deastea va intreb ca mi sa comunicat sa fac operatiunea : 411.81=708.14 cu suma in rosu din ani in curs si 411.81=117.10 din ani precedenti , sper sa imi dati un raspuns bun e bine ?
Cnform planului de conturi, cu ajutorul contului 411 "Clienţi" se tine evidenta decontărilor cu clienţii pentru produsele vândute, lucrările executate, serviciile prestate, pentru care s-au întocmit facturi.
Ca sa diminuati debitul ct 411prin storno, trebuie sa aveti un document justificativ legal intocmit, care sa justifice anularea partiala a facturilor neincasate !!
Detineti acest document ???
ANAF nu va fi de acord cu scaderea veniturilor si implicit a TVA ! Suma trebuie sa o stingaeti din profitul impozabil, altfel...
Clienti respectivi sunt din prestari servici cheltuieli spitalizare ,cf.accidentelor si agresiunilor ,nu lucram cu TVA,deci fiind foarte multi s au somat clienti respectivi si s au predat cu adresa oficiului juridic pt. a lua masuri ei la rindul lor i au somat , sunt foare foarte multi am la baza referat ca se scot si se duc in afara bilantului , dar am mai scos si doar cu adresa care am trimiso la oficiul juridic nu stiu ce sa le mai fac ? si deasta intreb daca operatiunea e bine am scazut bine cu adresa oficiala catre oficiul juridic am am grasit ? dar pt. viitor cum ma sfatuiti?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Clienti somati sssanda sssanda Debite de recuperat ,- Clenti cu sume greu de recuperat ii somezi , dupa ce ii somezi ii duc in contul din afara bilantului si ii rapotez oficiului juridic e ... (vezi toată discuția)
Inregistrare gresita ContSters170028 ContSters170028 Buna dimineata. In octombrie 2010, am emis o factura pentru un client, iar luna urmatoare a facut plata. In loc in o inregistrez: 411=512, am inregistrat-o ... (vezi toată discuția)
Greseli contabile luciapap luciapap Buna dimineata, sunt noua pe forum si as avea cateva intrebari pt binevoitori: 1.In 2007 sau facut 3 facturi de avans din greseala sa trecut pe ct 704,iar ... (vezi toată discuția)