Buna seara, as vrea sa ma ajutati cu un raspuns avizat (legal) privind factura la caldura pentru spatiile comune. Am primit de la firma care mi-a montat repartitoare acum cativa ani de zile calculul pentru caldura la comun. Valoarea ei este de putin peste 50 roni si asta in conditiile in care eu nu am dat drumul la calorifere deloc iar caldura in spatii comune nu exista la mine pe scara (nu sunt tevi pe scara, caloriferele au fost scoase de multi ani). Ceea ce as vrea sa stiu eu este daca Ordinul ANRSC 343/2010 este legal. De ce trebuie sa platesc ceva ce nu consum? Daca imi e frig dau drumul la aer conditionat, pe cald. Platesc curentul. De ce sa tin in spate RADET? Ce se intampla daca refuz sa platesc aceasta suma? Va multumesc anticipat.
Pierderea de caldura degajata de tevile de transport a energiei termice in subsolul cladirii , transferul din tevile ce trec prin camerele dvs. si nu in ultimul rand transferul prin peretii comuni, cunstituie energie termica aferenta spatiilor comune, DACA AVETI MONTATE REPARTITOARE, conformOrdinul ANRSC 343/2010 care este legal!!!!!!
Ordinul 343/2010 este legal (cum ar putea sa nu fie un Ordin dat de o autoritate a statului?) deoarece a aparut in Monitorul Oficial. Deci prevederile lui sunt de respectat de catre toata suflarea Romaniei care sta la bloc.
Inteleg ca nu aveti calorifere pe casa scarii ca au fost scoase, dar au fost scoase si tevile verticale prin care erau alimentate? Dar tevi verticale in apartament aveti?
Nu numai caloriferele emana caldura, ci si tevile verticale si coloanele de caldura din subsol, chiar daca sunt izolate, cu atat mai mult daca nu sunt.
Deci dv. "consumati" caldura si prin locurile pe care le ignorati.
Acum eu nu zic ca aveti vreo obligatie fata de RADET sa-i tineti in spate, dar v-as intreba...pe ai de la electrica de ce va simtiti obligat sa-i tineti in spate? Sunt mai breji?
Daca nu vreti sa platiti, veti avea restante care vi se vor penaliza si daca situatia se perpetueaza puteti fi chiar actionat in judecata pentru aceste restante. Acum, deh....nu stim cum e la dv. in asociatie, dar asa ar trebui sa se intample lucrurile, dupa lege!
Doamna/Domnisoara Elga50, multumesc pentru raspuns. In primul rand este deranjant modul in care dati raspunsul, nu aveam nevoie de o lectie de educatie/morala cu privire la foloasele pe care le trag eu din caldura oferita de Radet. Sunteti cumva angajata Radet? Numai asa imi pot explica raspunsul dumneavoastra. In al doilea rand este podibil ca eu sa fi gresit formularea intrebarii. O fi legal, asa cum spuneti dar nu puteti nega (nici dumneavostra, nici nimeni altcineva) ca acest ordin este un abuz. Eu mi-am pus repartitoare ca sa platesc EXACT cand consum. Nu am bani, stau in frig, cu 3 pulovere pe mine si 2 pleduri. Cata caldura genereaza aceste tevi nenorocite (si nu vorbesc de cele din apartament, pe care le platesc de ani de zile, si da, asta mi se pare normal) de la subsol? Cata caldura pierde Radet prin aceste tevi ca sa platesc eu 50 roni?? La o simpla socoteala iese o suma exorbitanta, pe scara pentru cateva tevi din subsol care "genereaza caldura". Iar in al treilea rand, eu nu am pus nicio intrebare despre electrica asa ca nu inteleg comentariul dumneavoastra, este total neavenit si chiar obraznic, asa cum cred ca si dumneavoastra sunteti in locul nepotrivit, mai ales ca figurati ca moderator. Probabil ca locul dumneavoastra este pe un forum de barfa mondena, nicidecum pe un forum unde lumea cauta raspunsuri legale, la obiect si fara comentarii care nu-si au rostul.
Nu este nevoie sa-mi raspundeti. Simplul fapt ca veti mai posta un raspuns la aceasta intrebarea/comentariul meu imi va certifica faptul ca nu aveti ce cauta pe acest forum.
Cu respect
Indiferent de supararea dumneavoastra si de ceea ce ni se pare fiecaruia ca este corect, in functie de situatia concreta in care ne aflam, acest ordin a fost publicat in monitorul oficial si se aplica de catre toate firmele care fac calculul pentru impartirea intre apartamente a valorii facturii totale venite de la furnizor.
In momentul in care se va face face inventarierea tuturor partilor comune din imobil se va calcula acel procent pentru partile comune si acela se va trece din luna urmatoare.
Faceti presiuni la asociatie sa se faca mai repede acea inventariere, sa se monteze repartitorul comun si din luna urmatoare se va trece acel procent la parti comune si nu cel de 30% sau 50%, care este valabil pana se face acea inventariere.
Va referiti la repartitor martor da? Cand spuneti repartitor comun. Daca da, el este deja montat, ce-i drept cred ca s-a montat dupa expirarea perioadei in care trebuia sa se predea acea inventariere. Multumesc pentru detalii, maine voi intreba la asociatie.