avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 434 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Ordinul A.N.R.S.C. 343/2010
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Ordinul A.N.R.S.C. 343/2010

Buna seara, as vrea sa ma ajutati cu un raspuns avizat (legal) privind factura la caldura pentru spatiile comune. Am primit de la firma care mi-a montat repartitoare acum cativa ani de zile calculul pentru caldura la comun. Valoarea ei este de putin peste 50 roni si asta in conditiile in care eu nu am dat drumul la calorifere deloc iar caldura in spatii comune nu exista la mine pe scara (nu sunt tevi pe scara, caloriferele au fost scoase de multi ani). Ceea ce as vrea sa stiu eu este daca Ordinul ANRSC 343/2010 este legal. De ce trebuie sa platesc ceva ce nu consum? Daca imi e frig dau drumul la aer conditionat, pe cald. Platesc curentul. De ce sa tin in spate RADET? Ce se intampla daca refuz sa platesc aceasta suma? Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: filip01 , utilizator 03:08, 2 Decembrie 2020
Din pacate articolul care-l citeaza pe domnul Padureanu, care nu are o specializare in termotehnica ci in masini de aschiat, face si preia greseli de ordin tehnic, astfel incat dizertatia prezentata privind modul de calcul al consumului de energi termica nu se poate face dupa un STAS deoarece acesta se refera la un regim stationar si pentru anumiti parametrii ai agentului termic. in realitate parametrii agentului termic variaza permanent functie de conditiile exterioare.
Buna sunt Vio și Stau într-o Locuință ANL până anul trecut am plătit căldura după citirea contoarelor de pe calorifer dar primarul a hotărât să treacă tot blocul pe sistemul de plata paușal fără să ne anunțe și acum trebuie sa plătesc și căldura vecinilor este o lege care m-ar putea ajuta să-l fac să se răzgândească
Vă mulțumesc
Buna sunt Vio și Stau într-o Locuință ANL până anul trecut am plătit căldura după citirea contoarelor de pe calorifer dar primarul a hotărât să treacă tot blocul pe sistemul de plata paușal fără să ne anunțe și acum trebuie sa plătesc și căldura vecinilor este o lege care m-ar putea ajuta să-l fac să se răzgândească
Vă mulțumesc
vedeti de Legea nr. 121/2014 privind eficiența energetică cu modificarile ulterioare. aceasta impune repartitoarele sau alte forme de contorizare iar actualizarile contin si sanctiuni pt incalcare. asa imi aduc aminte.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Locatari cu centrala proprie obligati sa plateasca caldura cry_mitroi cry_mitroi Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu un raspuns la urmatoarea situatie:locatarii cu centrala proprie sunt pusi sa plateasca caldura(aprox 80 lei/luna)...pentru ... (vezi toată discuția)
Plata pierderi de caldura la bloc / lege maruis maruis Buna ziua, As dori sa stiu daca exista vreo reglementare (lege) legata de calculul (distribuirea) pierderilor de caldura pentru o scara de bloc. Mai exact ... (vezi toată discuția)
Cota de 30% sau 50% pentru apartamentele cu centrale... Teodoru Roxana Andreea - Traduceri lb Engleza Teodoru Roxana Andreea - Traduceri lb Engleza Am inteles ca in conformitate cu Ordinlu 343/2010, apartamentele cu centrala vor plati 30% cu derograe sau 50% din factura de energie termica. Exista vreo ... (vezi toată discuția)