spuneti-mi si mie daca exista ghinionul de a face puscarie?iar daca mi se va solutiona o amenda penala dupa cat timp se va sterge din cazier??? va rog mult indiferent de raspuns.sunt incadrat la art.85.al.1.
Potrivit art. 134 Cod penal ,reabilitarea persoanei fizice are loc de drept in cazul cxondamnarii la amenda daca in decirs de 3 ani condamnatul nu a savarsit nici o alta infractiune.Termenul curge de la data cand amenda a fost achitata.
in cazul amenzii penale cazierul va fi curat in 20 de ani, cf art.15 din lg 290 / 2004: au fost condamnate la pedeapsa amenzii sau la o pedeapsă privativă de libertate de cel mult 3 ani şi au trecut 20 de ani de la data rămânerii definitive a condamnării
buna...ma numesc Gabriel si am plecat si eu tot la fel cu masina altcuiva si m-a oprit politia.Am avut numerele provizorii expirate cu 4 zile in urma dar nu am stiut nici eu nici proprietarul masinii k atunci cand si-a luat numerede nu i-a dat certificatul acela de circulare provizorie si a mai fos o treaba!!! el si-a scos asigurarea pe 28 sau 29 noembrie si numerele pe 7 decembrie si nu i le-a dat valabile 30 de zile ci i le-a dat pana pe 28 decembrie cat a fost asigurarea.Akolo cand mi-au facut dosar penal mi s-a dat dovada de circulare pe 15 zile si aqm am primit de la serviciur politie akasa un document in care mi se spunea k nu dupa aceste 15 zile nu mai pot prelungi dovada pana la solutionarea dosarului penal.Ce se poate intampla??ma va trimite in tribunal sau va fi doar o amenda administrativa??