avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 479 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Dosar penal; numere provizorii expirate
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Dosar penal; numere provizorii expirate

spuneti-mi si mie daca exista ghinionul de a face puscarie?iar daca mi se va solutiona o amenda penala dupa cat timp se va sterge din cazier??? va rog mult indiferent de raspuns.sunt incadrat la art.85.al.1.
Ultima modificare: Miercuri, 12 Ianuarie 2011
Gabriel231, utilizator
Cel mai recent răspuns: Gabriel231 , utilizator 19:32, 11 Ianuarie 2011
Potrivit art. 134 Cod penal ,reabilitarea persoanei fizice are loc de drept in cazul cxondamnarii la amenda daca in decirs de 3 ani condamnatul nu a savarsit nici o alta infractiune.Termenul curge de la data cand amenda a fost achitata.
in cazul amenzii penale cazierul va fi curat in 20 de ani, cf art.15 din lg 290 / 2004:
au fost condamnate la pedeapsa amenzii sau la o pedeapsă privativă de libertate de cel mult 3 ani şi au trecut 20 de ani de la data rămânerii definitive a condamnării

adica cu suspendare 3 ani....si permisul daca va fi anulat dupa cat timp pot sa mai dau ???
Noi banuim doar despre ce faceti vorbire...bine ar fi sa ne istorisiti putin pt a beneficia de sfaturi pertinente.

buna...ma numesc Gabriel si am plecat si eu tot la fel cu masina altcuiva si m-a oprit politia.Am avut numerele provizorii expirate cu 4 zile in urma dar nu am stiut nici eu nici proprietarul masinii k atunci cand si-a luat numerede nu i-a dat certificatul acela de circulare provizorie si a mai fos o treaba!!! el si-a scos asigurarea pe 28 sau 29 noembrie si numerele pe 7 decembrie si nu i le-a dat valabile 30 de zile ci i le-a dat pana pe 28 decembrie cat a fost asigurarea.Akolo cand mi-au facut dosar penal mi s-a dat dovada de circulare pe 15 zile si aqm am primit de la serviciur politie akasa un document in care mi se spunea k nu dupa aceste 15 zile nu mai pot prelungi dovada pana la solutionarea dosarului penal.Ce se poate intampla??ma va trimite in tribunal sau va fi doar o amenda administrativa??

Alte discuții în legătură

Dosar penal; numere provizorii expirate Gabriel231 Gabriel231 buna...ma numesc Gabriel si am plecat si eu tot la fel cu masina altcuiva si m-a oprit politia.Am avut numerele provizorii expirate cu 4 zile in urma dar nu am ... (vezi toată discuția)
Am si eu o problema. amenda sau inchisoare cu suspendare. permis retinut. bibivl08 bibivl08 ... Lucrurile stau in felul urmator: Am cumparat o masina din timisoara , masina avea numere rosii expirate, totusi pentru ca pretul era convenabil am ... (vezi toată discuția)
Ce se poate face in situatia mea? Teo75 Teo75 Veneam din Praga cu o masina inmatriculata provizoriu pe 5 zile. Am ajuns in tara la Arad la ora 16:30, in ultima zi de valabilitate a numerelor si m-am ... (vezi toată discuția)