buna...ma numesc Gabriel si am plecat si eu tot la fel cu masina altcuiva si m-a oprit politia.Am avut numerele provizorii expirate cu 4 zile in urma dar nu am stiut nici eu nici proprietarul masinii k atunci cand si-a luat numerede nu i-a dat certificatul acela de circulare provizorie si a mai fos o treaba!!! el si-a scos asigurarea pe 28 sau 29 noembrie si numerele pe 7 decembrie si nu i le-a dat valabile 30 de zile ci i le-a dat pana pe 28 decembrie cat a fost asigurarea.Akolo cand mi-au facut dosar penal mi s-a dat dovada de circulare pe 15 zile si aqm am primit de la serviciur politie akasa un document in care mi se spunea k nu dupa aceste 15 zile nu mai pot prelungi dovada pana la solutionarea dosarului penal.Ce se poate intampla??ma va trimite in tribunal sau va fi doar o amenda administrativa??
In majoritatea cazurilor se considera ca fapta nu prezinta gradul de pericol social al unei infractiuni si se aplica o sanctiune administrativa, daca nu ati mai beneficiat mai mult de doua ori , daca nu aveti cazier.... Dar, politia va suspenda api dreptul dvs. de a conduce 3 luni.
Este vorba despre infractiunea prev.de art.85/4 din OUG nr.195/2002,pedeapsa prevazuta fiind de la 6 luni la 2 ani inchisoare.
Recunosteti fapta savarsita inca de la urmarirea penala pentru a beneficia de reducerea pedepsei aplicate cu 1/3(art.320/1 c.pr.pen.),daca nu aveti antecedente penale.
Este posibil sa beneficiati o sanctiune cu amenda administrativa a procurorului,dat fiind pericolul social redus al faptei