avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 895 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale SRL romano-francez
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

SRL romano-francez

va rog sa-mi spuneti care este cea mai simpla,rapida si ieftina solutie de a infiinta un srl cu doi asociati,unul francez si unul cetatean roman.
Ce fel de procura trebuie sa trimita cei doi, pentru persoana care vor sa-i reprezinte?Ambi sunt in Franta si doresc sa deschida un srl in Romania.In aceste conditii, exista anumite lucruri specifice infiintarii acestui tip de srl?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: cvm , utilizator 12:50, 3 Aprilie 2008
ITD a scris:

Sa vorbesti cu o persoana necunoscuta la persoana intaia,sau sa i te adresezi asa, este total neprotocolar.
Va doresc succes !


common, man, cum adica sa vorbeasca cu tine la persoana a treia ... ?:">
asa e cu forum-urile de internet. suntem toti la fel. si noi si mandria noastra.:strong:
nu?
infiintarea societatii...chiar daca va fi delegata unui avocat.............necesita prezenta fizica a celor doi asociati .
Nu este obligatoriu prezenta celor doi asociati.Trebuie insa ca declaratiile date la notar in Franta sa fie si apostilate(declaratie ca nu are antecedente penale ,fiscale, specimen de semnatura, declaratie privind domiciliu ales in tara, procura in cazul in care nu se ocupa un avocat de inmatricularea SRL-ului).
Total de acord cu colegul ciciros.
Pot incerca cei doi sa creeze o societate franceza, iar SRL-ul sa se infiinteze avand societatea din Franta ca asociat unic. E avantajos in sensul in care romanul din Franta va fi administratorul societatii franceze si va veni in Romania sa semneze procura celui care se ocupa in Romania de infiintarea SRL-ului, in numele societatii din Franta.
Solutia este valabila in cazul in care incearca sa se evite umblatul dupa apostile si notari.

Cu stima,

av. Alexandru R. Popescu
Nu e nevoie de apostila, Romania si Franta au incheiat un acord in acest sens (Conventie între Republica Socialistă România si Republica Franceză privind asistenta juridică în materie civilă si comercială, ratificată prin Decretul nr. 77/1975, publicat în B.Of. nr. 79/22.07.1975 – art. 10).

Alte discuții în legătură

infiintare firma-cetatean non eu rrramor rrramor Care este procedura, ce costuri si acte implica infiintarea unui SRL de catre un cetatean elvetian in Bucuresti?Precizez ca el se afla in Elvetia. Daca el nu ... (vezi toată discuția)
Despre declaratia consimtamant pentru depunere pasaport minor 0751501073 0751501073 procura facuta in franta de catre sotul meu la un notariat ce ma inmputerniceste pe mine sotia,pentru copil cu cerere de document(pasaport).intrebare este:pot ... (vezi toată discuția)
Acte infiintare srl - asociat unic o persoana juridica straina bamac bamac Ce acte trebuie pentru infiintarea unui SRL care va avea asociat unic o persoana juridica straina? Va multumesc anticipat! (vezi toată discuția)