Buna ziua,problema mea este in felul urmator;In data de 10-01-2011,am primit prim posta o scrisoare de cercetare disciplinara cu data emiterii de 06-01-2011,in care scrie sa ma prezint la sediul firmei pentru absentarea nemotivata ,si incalcarea consemnului general al postului.Problema survine din pricina ca eu mi-am dat demisia pe data de 09-12-2010 prin incetarea CIM art 55 b. fara preaviz....Eu unul nu inteleg aceasta cercetare disciplinara,?daca eu am terminat cu firma aceasta si mi-am dat demisia de comun acord? este legala?,ce pot sa-mi faca daca eu nu mai lucrez la ei?Trebuie sa ma mai prezint la aceasta cercetare?Mi se pare o prostie...X-(Cartea de munca ink nu mi-am luat-o de la ei pentru ca mi-au spus ca trebuie sa astept vina de la ITM?Astept raspunsurile dumneavoastra!Va multumesc!
Daca ati incetat raporturile de munca cu acordul partilor (art.55 lit.b) inseamna ca aveti un document inregistrat prin care ambele parti ati fost de acord cu incetarea contractului. Acel document anuleaza posibilitatea de a fi cercetat disciplinar.
Am o cerere de incetare a contractului individual de munca cu data pe ea si semnatura mea si a inspectorului de operatii din perioada aceea!Bun in cazul acesta,ce fac? ma mai prezint la sediul firma pe 14 cand vor ei?
Si inca ceva;in dreapta sus scrie data de 5-01-2011,iar pe la jumatate 06-01-2011,iar in dreapta jos semnatura inspectorului de la resurse umane si data de 05-01-2010....:O#-oB-),nu mai inteleg nimic.....
Daca cererea nu a fost aprobata CIM nu a incetat. Dvs. ati cerut si trebuia sa aveti certitudinea faptului ca angajatorul a fost de acord cu incetarea CIM altfel aveti absente nemotivate.
Simpla semnatura a inspectorului de operatiuni nu reprezinta acordul angajatorului.
Prezentativa la unitate si in cadrul cercetarii disciplinare specificati faptul ca nu ati fost informat ca cererea nu a primit acordul. Pana in final si angajatorul trebuia sa va comunice decizia cu privire la cererea respectiva.
Daca nu se renunta la ideea concedierii contestati decizia de concediere si motivati prin lipsa comunicarii deciziei fapt ce v-a condus la ideea ca cererea v-a fost aprobata.
Daca ati inaintat o cerere era interesul dv. sa urmariti daca este sau nu aprobata. Nu v-ati mai prezentat la lucru desi nu aveati certitudinea ca cererea a fost aprobata. Astfel ati fost considerat absent nemotivat.