Poate cineva sa ma ajute si pe mine si sa-mi spuna daca e legal ce vrea sa faca tipa de la resurse umane? Eu sunt in CCC, mai am pana in aprilie, intre timp, mai exact in august trecut s-a hotarat ca in sfarsit sa ii faca si pe cei de la primaria snagov functionari publici... numai ca, zice tipa de la personal, persoanele aflate in concediul de crestere a copilului nu beneficiaza da lucrul asta deoarece, dupa cum se stie nu ai voie sa umbli la postul respectiv pe perioada ccc, si mai zice ea ca legea a fost data si reincadrarea se face doar odata si ei deja au dat nr de functii si pe aia din ccc nu putea sa-i treaca asa ca raman angajati contractuali. Cu toate astea femeia a putut sa desfiinteze serviciul unde lucram si sa ma mute la alt serviciu fara ca macar sa ma anunte. Va rog spuneti-mi daca e cum zice ea sau cand ma intorc la munca ar trebui sa ma faca si pe mine functionar public?
Calitatea de functionar public conform legii, se inscrie in statul de functii, iar statul de personal este popularea cu persoane a statului de functii.
Daca postul pe care activati este de functionar public, la revenirea din ccc, AUTOMAT trebuie sa va faca reincadrarea pentru noua functie !! Totul e ca functia pastrata sa fifost modificata !!
1. ca si personal contractual aflat in ccc, nu puteati beneficia de transformarea postului in functie publica, intrucat raportul de munca va era suspendat in aceasta perioada.
2. daca atributiile postului dvs. reprezinta cel putin 70% putere publica, asa cum este ea definitia de art. 2 din legea 188/1999, o sa puteti beneficia de transformarea postului la intoarcerea din ccc, in baza art. 111 din legea 188/1999, doar cu instiintarea ANFP-ului (nu se mai solicita aviz).
3. nici o lege nu spune ca transformarile de posturi contractuale in functii publice se pot face doar o singura data. Totul este sa se pastreze numarul total de posturi per institutie, asa cum au fost ele stabilite prin OG 63/2010.
@trifangheorghe: organigrama unei institutii prezinta structura compartimentelor, birourilor si serviciilor componente, cu mentionarea grafica a raporturilor de subordonare ierarhica; statul de functii contine structura de personal, diferentiat in functii publice si posturi contractuale, cu precizarea denumirii postului ocupat, a titularului, a gradului profesional si a treptei de salarizare. De "popularea cu persoane a statului de functii", inca n-am auzit in aproape 9 ani de lucrat in sistem.
Cu stima!