avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1103 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort fara voia mea
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort fara voia mea

Buna ziua,
De ceva timp au aparut neintelegeri in casnicia mea care are 30 de ani. Totul a inceput in urma unui imprumut destul de mare cu ipoteca pe 20 de ani pe apartamentul proprietate comuna. Eu si sotul meu avem 3 copii majori. Recunosc ca am facut o greseala cand am semnat acele hartii, sostul meu m-a "pacalit" la momentul respectiv, iar banii au fost trecuti intr-un cont al lui personal. Dupa o perioada a inceput sa lipseasca de acasa la inceput rar avand explicatii diverse, apoi mai des. Totul a culminat in vara 2010 cand a spus ca pleaca in germania in interes de serviciu si in lipsa mea, eu fiind la munca, a luat toate actele din casa. Cand s-a intors a motivat ca a luat actele ca sa nu le distrug eu.
Dupa o perioada am primit telefon de la o doamna mediator care ma informa ca sotul meu a fost sa discute cu ea si ma chema si pe mine la discutii. I-am spus ca vreau mai intaii sa ma consult cu copii si apoi sa vorbesc si eu cu sotul meu.
Cand am incercat sa vorbesc cu el acesta mi-a spus ca vrea sa divorteze sa fie liber (mai mult ca sigur are pe cineva) eu sa imi iau numele de fata si el isi ia angajamentul ca v-a pplati rata la ipoteca. Ideea este ca eu nu il cred. El de ceva timp ma ameninta cu judecata, ba ca o sa ma faca sa ajung in strada, iar dupa cateva zile de acalmie iar ma invita la mediator.
Eu am discutat putin si cu mediatoarea la care s-a dus el si am aflat ca acolo el nu a spus si despre ipoteca.
Imi este frica ca vrea sa ma pacaleasca asa cum a facut si cu ipoteca, cu banii care au disparut si el spune ca nu mai sunt, ca s-au cheltuit.
Acum pur si simplu vrea sa divorteze, dar sa traim in acelasi apartament sa aiba camera lui, fara sa imi ofere nici o garantie pentru viitor. Considera ca totul este al lui fiind pe numele lui.
De partaj nu prea se pune problema fiind la mijloc ipoteca (banii au disparut) si in afara de apartament mai avem o masina.
Poate el sa ma scoata in strada ?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 23:03, 11 Ianuarie 2011
sa divorteze.. cereti la partaj sa vi se atribuie locuinta si sa preluati ratele dvs ( daca sunt in cuantum de pana la jumatate din ap, cat i s-ar cuveni ).
daca dovediti ca a avut bani in banca (un extras de cont,, ceva) introduceti in masa partajabila si suma luata din cont.
il puteti acuza si de furt intre soti, dar trebuie sa puteti dovedi ca a luat banii
aveti nevoie de avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort cu minori si partaj luminitalenuta luminitalenuta buna ziua, am si eu o intrebare.am inaintat actiunea de divort iar luna viitoare ar trebui sa avem prima infatisare. am introdus actiune de divort simpla fara ... (vezi toată discuția)
Partaj cu apartament ipotecat danyleca danyleca Buna ziua! Va rog sa ma ajutati in problema patajului. Abia am terminat divortul si vreau, cand primesc hotararea sa facem si partajul. Avem un apartament ... (vezi toată discuția)
Bună ziua, În anul 2017 am achiziționat un apartament cu credit ... Mihai Luca Mihai Luca Bună ziua, În anul 2017 am achiziționat un apartament cu credit prima casa împreună cu soția. Anul acesta am divorțat, eu vreau sa rămân eu cu ... (vezi toată discuția)