buna seara, am si eu o problema si va rog daca se poate sa-mi dati cateva sfaturi, in feb.2010 fratele meu a fost implicat intr-un accident rutier si a avariat un autovehicul marca Rover 600 din 1998, pentru ca nu avea polita rca(expirase cu putin timp in urma) a stabilit cu soferul respectiv sa-i repare masina in urma obtinerii unui credit, lucru care nu s-a si intamplat deoarece banca nu i-a aprobat deoarece nu a putut pune la dispozitie fisa fiscala pe 2009 multumita unui angajator, si l-a tot amanat pe om care intre timp a fost plecat in Germania la munca, iar acum a primit citatie ca a fost trimis in judecata in baza art.998 si 999 c.civil, si a atasat documente estimative de la diverse firme de specialitate care ridica suma despagubirilor la 20000 lei, desi doar partea din fata a masinii este avariata, iar la inceput era de acord ca sa i se inlocuiasca piesele si de la firme de dezmembrari, ce ma sfatuiti sa-si angajeze fratele meu un avocat pentru a-i depune si intampinarea sau ce i-s-ar putea intampla desi el sustine ca vrea sa-i repare masina dar nu are posibilitati deocamdata, va incerca din nou obtinerea unui credit sau i se va pune poprire pe salariu la firma unde lucreaza? va multumesc mult.
Bine ar fi sa se inteleaga pe cale amiabila. In astfel de cazuri cel care a produs pagube si nu a avut RCA valabil este bun de plata si va pierde cu siguranta procesul.