avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 585 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... limba contractului?
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

limba contractului?

Un contract comercial incheiat in Romania, intre 2 soc romanesti, incheiat in romana si engleza, in conditiile in care avem clauza cu"se folosesc ambele variante, in caz de discordanta, varianta engleza are prioritate"
Intrebarea mea: oricum in instanta se va folosi traducerea contractului in engleza, deci, in ce masura mai prevaleaza contractul in engleza. Indiferent cine face traducerile, oricat de bun ar fi tarducatorul, poate traducerea nu reflecta fidel varianta engleza.
Atunci, in ce masura mai are valoare clauza contractului in engleza, in fata instantei romane?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: romibaro , utilizator 17:41, 2 Aprilie 2008
deh, vointa partilor sa traiasca!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract cu o alta firma ro pe limba engleza. legal? gistra gistra E legal sa am un contract cu o alta firma romaneasca pe limba engleza? Pentru inchirierea unui apartament am colaborat cu o firma locala. Au zis ca au mai ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! un contract de prestare servicii realizat intre 2 ... Lumi3011 Lumi3011 Buna ziua! Un contract de prestare servicii realizat intre 2 firme din romania, sau unul in care se stabileste ca o firma sa detina actiuni in cealalta este ... (vezi toată discuția)
Contract in limba engleza? feketegy feketegy Buna ziua, As dori sa stiu daca contracte in limba engleza semnate cu firme/persoane straine trebuie traduse in limba romana si legalizate? Exista o lege ... (vezi toată discuția)