avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 737 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... intarziere divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

intarziere divort

Buna ziua. Vreau sa pun o intrebare ce o priveste pe sora mea. Acum 3 luni a depus dosarul de divort la judecatoria din Buzau ptr. ca acolo are domiciliul.
A primit ca termen de judecata data de 27 Ianuarie, iar de curand a mers la avocat ca sa se intereseze daca totul este ok si i s-a spus ca dosarul a fost amanat pana in luna martie. Doresc sa aflu daca este posibil asa ceva? si daca se poate ca dosarul ei sa fie mutat in ...Bucuresti de exemplu? Nu mi se pare posibil ca un divort sa poate fi amanat fara ca macar sa fi avut loc prima infatisare.
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters53919 , utilizator 09:02, 12 Ianuarie 2011
Poate ca s-a facut o cerere de preschimbare a termenului de judecata de s-a judecat inainte de 27 ian.
Pe de alta parte, in conditiile in care dosarul a avut deja un termen, surprinzator este ca dosarul nu a fost suspendat pt lipsa reclamantei(sau respinsa actiunea ca nesustinuta, in cazul in care a fost prezent paratul). Totusi, daca avocatul are procura de reprezentare in divort pentru sora dvs., s-o fi amanat pentru administrarea probatoriului sau pentru o eventuala lipsa de procedura cu paratul. Este posibila "mutarea"dosarului la o alta instanta egala in grad, in alta localitate, doar in conditiile formularii unei cereri de stramutare, stramutare care se poate admite doar pentru anumite motive, strict prevazute de procedura civila.
Insa, daca sora dvs. nu a intrebat avocatul motivul pentru care s-a amanat cauza, noi nu avem de unde sti care a fost motivul real. Noi doar am presupus.
Aici e vorba si de comunicarea client-avocat.
Ultima modificare: Miercuri, 12 Ianuarie 2011
ContSters53919, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort maria.tanase2009 maria.tanase2009 Buna ziua. As dori sa stiu daca la prima infatisare la divort nu se prezinta nici unul dintre cei doi soti, ce se intampla? (vezi toată discuția)
Primul termen ContSters73633 ContSters73633 Buna ziua, la primul termen reclamantul trebuie sa fie prezent ? ( mentionez ca nu am avocat). Multumesc (vezi toată discuția)
Bună ziua. am prima înfățișare pt divorț pe 30 luna aceasta. ... AndraD. AndraD. Bună ziua. Am prima înfățișare pt divorț pe 30 luna aceasta. Dacă avocata mea nu se prezintă, se va reprograma înfățișarea sau se poate desfășura ... (vezi toată discuția)