Bună ziua. Am prima înfățișare pt divorț pe 30 luna aceasta. Dacă avocata mea nu se prezintă, se va reprograma înfățișarea sau se poate desfășura și în lipsa dumneaei? Multumesc.
Vorbiti cu avocatul dvs sa isi asigure substituirea.
Ar fi indicat sa culegeti astfel de informații direct de la el deoarece asta înseamnă relatia avocat-client: incredere, cooperare, informare, gasirea impreuna a solutiilor pentru solutionarea rapida si eficienta a dosarului.
Daca avocatul ales a depus la dosar o cerere motivata de amanare a procesului insotita de inscrisurile care dovedesc imposibilitatea de prezentare la termen, atunci instanta va dispune amanarea procesului si va acorda un nou termen de judecata.
In situatia in care o astfel de cerere nu a fost depusa sau nu a fost motivata corespunzator si probata atunci judecata va continua in lipsa avocatului.
Exista si posibilitatea ca acesta sa isi substituie un coleg pentru termenul la care nu se poate prezenta.
Dar … in situatia in care dvs. sunteti cea care ati depus cererea de divort si locuiti in strainatate iar avocatul nu se prezinta la termen sau nu a depus cerere de amanare ori aceasta nu este admisa, actiunea va fi respinsa ca nesustinuta.
Aceste aspecte trebuie sa le discutati cu avocatul care va reprezinta in procesul de divort, intrucat prin semnarea contractului de asistenta juridical acesta s-a obligat inclusiv sa va informeze in legatura cu procesul
Intarziere divort
parvaty
Buna ziua. Vreau sa pun o intrebare ce o priveste pe sora mea. Acum 3 luni a depus dosarul de divort la judecatoria din Buzau ptr. ca acolo are domiciliul.
A ... (vezi toată discuția)