avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 789 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... infatisare divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

infatisare divort

Buna ziua, In cazul in care am intentat proces de divort, insa nu pot ajunge la prima infatisare ce se intampla ?
Cel mai recent răspuns: ContSters241434 , utilizator 13:20, 7 Aprilie 2012
Formulati o cerere prin care solicitatri instantei sa va acorde un termen pentru lipsa de aparare sau pentru imposibilitate de aparare , pentru angajarea unui avocat etc si o depuneti la registratura cu cateva zile inante de termen , cu indicarea numarului de dosar si a termenului. si insotita de acte doveditoate , altfel cererea se va respinge ca nesustinuta .In procesul de divort prezenta partilor este obligatorie , in special a reclamantului. ,
Pnetru a nu se suspenda dosarul, daca ambele parti lipsesc sau sa se respinga cererea ca nesustinuta, daca partea adversa nu a depus cerere reconventionala, va trebui sa depuneti cerere de amanare pentru imposibilitate de prezentare.

Trebuie sa aveti un motiv credibil (o imposibilitate de ordin medical, o plecare in strainatate sau intr-o delegatie care necesita prezenta dvs. obligatorie, intr-o localitate mai indepartata din tara). Depuneti documente justificative in acest sens.

Faptul ca nu v-ati putut invoi de la servici nu este o justificare, deoarece ziua de munca vi se motiveaza daca va prezentati in instanta.

Puteti solicita in aceeasi cerere si amanarea cauzei pentru a va angaja un aparator, dar nu este un motiv suficient pentru a lipsi la primul termen de judecata, acela ca oricum se va amana procesul...


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Primul termen ContSters73633 ContSters73633 Buna ziua, la primul termen reclamantul trebuie sa fie prezent ? ( mentionez ca nu am avocat). Multumesc (vezi toată discuția)
Divort mar4905 mar4905 Am primit citatie ptr actiune divort deschisa de sotie, actiunea este deschisa de anul trecut in august , si are ca prim termen 21 iunie 2011, ..1)ce se ... (vezi toată discuția)
Prezenta obligatorie a partilor in procesul de divort. prezenta ... catinf catinf Prezenta obligatorie a partilor in procesul de divort. Prezenta este obligatorie la toate termenele? Care este sanctiunea lipsei la unul din termene? In cazul ... (vezi toată discuția)