avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 383 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... incetare contract individual de munca din motive ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

incetare contract individual de munca din motive medicale

sotia mea intra in saptamana 24 de sarcina ,lucreaza in ture de 24 /72 si a inceput sa aiba dureri deoarece sta pe un scaun inclusiv noaptea,am aflat ca se poate sa nu mai lucreze invocand art 63 litera c din codul muncii,intrebarea mea este ce este de facut daca patroana nu vrea sa-i aprobe demisia deoarece si salariile le da intarziate si dupa multe si repetate telefoane ????sau cum pot afla daca sa aprobat demisia sau sa merg la itm ?????
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 14:23, 12 Ianuarie 2011
1. Luati legatura cu ITM si in legatura cu conditiile de munca pentru o gravida.
2. Cititi OUG 96/2003 si vedeti care sunt drepturile gravidei si obligatiile angajatorului.
3. Incetarea CIM pe motive medicale, art.61, lit.c) din Codul muncii se face numai in cazul inaptitudinii fizice/psihice costatata de organele de expertiza medicala.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Care sunt pasii pentru a fi sigura ca voi beneficia de indemnizatie de somaj? badulescuramona badulescuramona Buna ziua, am o mare rugaminte la dumneavoastra. Lucrez din anul 2004 la o firma privata si astazi m-au anuntat ca din 1.01.2012 nu mai au nevoie de ... (vezi toată discuția)
Pot beneficia de indemnizatie de somaj? urtimudo urtimudo Daca in ultimii 2 ani am lucrat 13 luni pot beneficia de ajutor de somaj ? Cu ce articol trebuie sa mi se desfaca contractul de munca pentru a beneficia de ... (vezi toată discuția)
Decizia iccj nr. 7/ 04.04.2016 privind inaptitudinea in munca POPA GHEORGHE POPA GHEORGHE Decizia ICCJ nr.7/ 04.04.2016 publicata in MO nr.399/ 26.05.2016 defineste inaptitudinea in munca. In interpretarea dispozitiilor art.61 lit.c) din Legea ... (vezi toată discuția)