avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 903 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... ce se intampla daca nu platesc csa ,nefiind angajata ...
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

ce se intampla daca nu platesc csa ,nefiind angajata vreodata? iar acum a venit o suma mare de platit , dar niciodata nu am avut parte de asigurare.

Buna ziua, am si eu o mare nelamurire, mamei mele i-a venit de platit de la casa de asigurari 1657 ron , iar ea nu a muncit niciodata in viata ei , deci nu figureaza nicaieri ca angajata si nici nu a figurat vreodata, a platit acum cativa ani cas ,ca a fost internata in spital si asa i s-a zis , dar acum? ca ea oricum nu figureaza nicaieri ca fiind angajata, deci nici nu beneficiaza de asigurare, nici nu a beneficiat vreodata ,decat in acele 4 zile de internare! iar tata a muncit acum 20 de ani , ce se poate face ? pentru ca nu avem cum sa platim aceasta suma destul de mare. iar din cate am citit , pentru a face o plangere sau ceva de genul trebuie o adeverinta de salariu , sau venit dar noi daca nu avem nici un venit? pur si simplu , nici macar alocatie nu am , ca sa pot mentiona asta.. Ce este de facut in aceasta privinta, va rog frumos sa ma ajutati , sa ma faceti sa inteleg cum as putea sa procedez.
Va multumesc frumos.
Cel mai recent răspuns: krystyane , utilizator 14:47, 12 Ianuarie 2011
Pentru clarificare, va referiti la contributia la sanatate(CASS)
CASS nu se plateaste doar de catre persoanele salariate. Sunt multe alte categorii de venituri pentru care se plateste aceasta contributie. Sigur mama dvs nu a obtinut nici un venit ? Daca nu a obtinut nici un venit contestati decizia.
grandanat a scris:

Pentru clarificare, va referiti la contributia la sanatate(CASS)
CASS nu se plateaste doar de catre persoanele salariate. Sunt multe alte categorii de venituri pentru care se plateste aceasta contributie. Sigur mama dvs nu a obtinut nici un venit ? Daca nu a obtinut nici un venit contestati decizia.

sigur nu a avut nici un venit , cum am mai spus , nu a muncit niciodata, platise doar pentru spitalizare si atunci a platit din urma.
Si pentru a contesta decizia trebuie sa ma duc la CASS , dar credeti ca se poate rezolva aceasta problema ?
Va multumesc pentru raspuns !
Ultima modificare: Miercuri, 12 Ianuarie 2011
krystyane, utilizator
Cu siguranta se poate rezolva. Poate e o confuzie la mijloc. Nu trebuie sa plateasca daca nu a obtinut venituri. Mergeti si discutati cu cei ce v-au emis decizia.
grandanat a scris:

Cu siguranta se poate rezolva. Poate e o confuzie la mijloc. Nu trebuie sa plateasca daca nu a obtinut venituri. Mergeti si discutati cu cei ce v-au emis decizia.

Multumesc pentru ajutor, chiar asa voi face si pana la urma trebuie rezolvata problema intr-un fel ,deoarece nici nu figureaza ca fiind asigurata asa ca nu au cum sa ceara acesti bani .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce se intampla daca nu platesc csa ,nefiind angajata vreodata? iar acum a venit o suma mare de platit , dar niciodata nu am avut parte de asigurare. krystyane krystyane Buna ziua, am si eu o mare nelamurire, mamei mele i-a venit de platit de la casa de asigurari 1657 ron , iar ea nu a muncit niciodata in viata ei , deci nu ... (vezi toată discuția)
Obligativitate plata cass Stefan Litu Stefan Litu Buna ziua, Saptamana trecuta am fost instiintat de catre ANAF ca figurez in evidenta fiscala cu sume datorate \"Contributia de asigurari sociale de sanatate ... (vezi toată discuția)
Costul spitalizarii fara asigurare Violeta17 Violeta17 cum ma sfatuiti ca e mai bine? sa platesc spitalizarea sa sa platesc din urma la cass? daca tre sa platesc la cass cu cat timp in urma trebuie? si cum? (vezi toată discuția)