adelaida_07 a scris:
Probabil avocata doreste sa evite situatia in care se pierde procesul in recurs executarea silita sa fie intoarsa.
Aceasta este singura explicatie care o ... exonereaza cumva pe avocata cu pricina.
Insa initiatoare trebuie sa inteleaga ca asteptarea in acest caz este optionala, este la latitudinea ei daca asteapta sau nu solutia unui recurs.
Legea nu o obliga pe initiatoare sa astepte recursul, din contra, este scris negru pe alb ca hotararea data in fond este executorie.
Ori, zic eu ca avocata trebuia sa explice clientei sale ca poate sa treaca la executare din momentul comunicarii (legal are aceasta ... parghie la indemana), dar ca ar fi bine sa astepte recursul pentru ca ... (argumentele cazului).
Daca nu a facut asta, si i-a spus clientei sale ca nu are posibilitatea legala de executare silita dupa fond, avocata a gresit.
Daca si dupa ce i se arata textul din codul muncii (avocatii care profeseaza putin in dreptul muncii pot avea scuza ca au ... uitat de art. 289), avocata insista ca nu se poate face executarea silita, atunci:
1. mare noroc ati avut ca ati castigat de la bun inceput procesul,
fiindca un jurist care citeste art. 289 din Codul muncii, si dupa aceea sustine ce trebuie sa asteptati "definitiva" si "executorie" este ... (elegant spus) nepregatit profesional.
2. puteti schimba avocatul
3. puteti sa demarati singura executarea silita (va adresati personal unui executor judecatoresc din circumscriptia de la sediul angajatorului).