avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 651 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... recurs
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

recurs

Buna ziua,am si o intrebare ...am avut un proces cu societatea la care lucrez si am castigat(contestatie decizie de concediere).Daca societatea va face recurs in cat timp se judeca recursul aproximativ?Banuiesc ca interesul societatii este sa lungeasaca cat mai mult pentru a ma face sa renunt!Exista sanse mari sa pierd la recurs daca in prima instanta am castigat?Cat timp va dura pana se judeca recursul?O zi buna!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:57, 12 Ianuarie 2011
Hotararile date de prima instanta in materie de conflicte de munca sunt executaorii.
Chiar daca se va face recurs, angajatorul este obligat sa puna in aplicare hotararea data de Tribunalul muncii, privind reintegrarea dvs. in servici si plata drepturilor salariale restante.
Daca ati castigat la fond, nu cred ca vor fi probleme la recurs, depinde de speta.
Deocamdata formulati cerere de punere in executare a primei hotarari.
Avocata care m-a reprezentat mi-a spus ca trebuie sa astept 10 zile calendaristice pentru a vedea daca se face recurs si abia apoi pot face cerere de punere in executare a primei hotarari deoarece nu este definitiva.Aceasta cerere pate fi facuta si acum inainte ca hotararea primei instante sa fie definitiva?O zi buna!
Dupa cum v-am raspuns si intr-un alt mesaj similar,
hotararea primei instante ESTE definitiva si executorie.
cristina02 a scris:

Avocata care m-a reprezentat mi-a spus ca trebuie sa astept 10 zile calendaristice pentru a vedea daca se face recurs si abia apoi pot face cerere de punere in executare a primei hotarari deoarece nu este definitiva.Aceasta cerere pate fi facuta si acum inainte ca hotararea primei instante sa fie definitiva?O zi buna!

Avocata dvs. glumeste, ca sa nu spun nu stie.
Codul muncii spune:
Art. 289. - Hotararile pronuntate in fond sunt definitive si executorii de drept.

Ce nu este clar?
Daca mai asteptati 10 zile sa vedeti daca s-a declarat sau nu recurs, atunci in cazul in care nu s-a declarat recurs hotararea devine irevocabila prin nerecurare.
Ultima modificare: Miercuri, 12 Ianuarie 2011
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Punere in executare! cristina02 cristina02 Data post: Miercuri, 12 Ianuarie 2011, 10:11 Hotararile date de prima instanta in materie de conflicte de munca sunt executaorii. Chiar daca se va face ... (vezi toată discuția)
Reintegarea refuzata Instantlife Instantlife Buna ziua, Iata o problema des intalnita: -se emite decizia de concediere unui angajat cf. 65 CM - angajatul o contesta si castiga in fond. - la cateva ... (vezi toată discuția)
Reincadrare dupa concediere moise paula moise paula buna ziua, In urma Hotararii definitive de reincadrare in munca cu termen de recurs de 10 zile, ce trebuie sa fac eu ca fost salariat? Am luat la cunostinta ... (vezi toată discuția)