Da, poti angaja cauze civile la aceeasi instanta la care tatal este procuror. Vezi si Codul de procedura penala unde se reglementeaza cazurile de incompatibilitate.
Daca omul vrea sa reprezinte in cauze civile, nu ar trebui sa vada in Procedura civila care sunt conditiile si nu in cea Penala?
Poti intra, insa aceste cauze pot fi stramutate toate in alte parti, la alte instante, numai pentru ca ai ruda pana-n gradul patru printre magistratii acelei instante. Asa incat, nu as recomanda. Poate fi banuiala legitima. Si ti-ar ingreuna si tie si clientilor tai viata.
Dar din 2004 pana acum nu ai aflat ce poti face?
Multumesc pentru raspunsuri.
Din 2004 pana in prezent am tot asteptat sa se pensioneze tatal meu, care "ma ameninta" de ceva vreme ca va trece si el in avocatura, insa tot amana...
De la barou mi s-a spus initial ca pot intra in cauzele civile, dar si in cele penale in care rechizitoiul nu este intocmit de tatal meu, sau in care nu tatal meu reprezinta Ministerul Public, insa, acum cateva zile, doi colegi avocati mi-au spus ca daca intru in instanta la civile, vor sesiza comisia de disciplina pentru abatere disciplinara grava.
Art. 39 alin (3) din Statut precizeaza ca nici sotul sau ruda pana la gr. III inclusiv a grefierului are interdictie de asi exercita profesia la instanta unde sotul sau ruda este grefier> colegul meu nu savarseste o abatere disciplinara grava daca pledeaza la instanta unde sotia este grefier sef?
Nu este abatere disciplinara nici grava si nici usoara ... pana nu spuna astfel comisia de disciplina...
=D>
Da, asa e, da' si daca nu s-ar sesiza baroul, tot ar fi probleme in desfasurarea activitatii...
Si tatal daca ar trrece in avocatura ar avea aceleasi dificultati. Sau similar, ar avea interdictie vreo 2 ani...
Tatal tau este angajatul Ministerului Public la parchetul de pe langa judecatoria..., nu al Ministerului de Justitie!
daca ar fi fost judecator, nu ai fi putut pleda la judecatorie in nici un fel de cauza, civila, sau penala.
NU te impiedica nimic sa intri in cauzele civile! mai sunt si alte instante, nu numai judecatoria, mai este Tribunal, Curte de Apel... Avocatura nu se desfasoara la o singura instanta.
Mult succes!