dbdb a scris:
a) primul - adevaratul potential proprietar nu mai vinde?
Exista contract de vanzare-cumparare din 2007, semnat de martori, sunt in posesia unei copii xerox, neautentificata.
Asa, si?
Cu ce va ajuta asta? In ce fel va veti recupera banii / dobandi terenul daca primul vanzator se razgandeste si nu mai merge la notar? Dupa cat timp si cat din suma platita de dvs. ca pret?
dbdb a scris:
b) adevaratul [proprietar decedeaza inainite de a perfecta actele cu cumparatorul sau?
Am semnat un antecontract de vanzare-cumparare la plata avansului. Daca la antecontract se face un addendum cu plata sumei integrale, [b]presupun ca, in cazul unui deces, la masa succesorala se va lua in considerare existenta lui.
Din nou va intreb
cum (in ce fel) presupuneti ca se va lua in considerare dupa deces? Si cum va va ajuta asta pe dvs., care veti fi al doilea dobanditor prin chitanta de mana? Veti primi terenul? Banii inapoi? Dupa cat timp si prin ce metoda?
In fine, ar trebui sa las loc unor consultanti mai priceputi.
Intrebarile mele sunt retorice, fiindca incerc sa va comunic ca riscati sa dati tot pretul pe nimic, si undeva intre multele lucruri care pot merge prost (multe pot iesi prost in 2 vanzari succesive cu 2 chitante de mana, a caror perfectare depinde si de autoritatile statului ), sa nu va mai obtineti nici terenul, nici inapoi suma actualizata la adevarata valoare (ori daca o veti face, sa fie cu mari eforturi si dupa mult timp). Fiecare dintre intrebarile mele de mai sus se solutioneaza printr-un potential litigiu.