avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 987 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... O intrebare
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

O intrebare

Buna ziua, am o fetita de 7 ani, nu sunt casatorita cu tatal copilului (fetita a fost recunoscuta), deci fata mea poarta numele lui. De aproape 2 ani sunt in proces cu el pentru ore de vizita (el dorind sa i-a fetita si sa stea la el cateva zile pe luna)si nici pana in acest moment procesul cu el nu s-a incheiat. Cei de la autoritatea tutelara au trimis-o pe ceea mica la psiholog iar acesta a incheiat un raport in care spune ca fata cel mai bine e sa stea cu mama su cu bunica si ca nu e adegvat ca tatal sa o i-a intr-o anumuta perioada de timp. Eu stau cu fetita la mama mea si practic ea a crescut-o.
Eu vreau sa plec inafara pentru a face bani pentru a renova casa, am mai fost plecata anul trecut in Spania pentru doar 2 luni dar am fost obligata sa ma intorc din cauza ca tatal fetei i-a spus judecatoarei ca am plecat definitiv de acasa si k mi-am abandonat copilul.
Acum vreau sa v-a intreb: ce as putea face pentru a ptrea pleca fara sa ma tem k atunci cand ma intorc raman fara fata. Eu m-am gandit dar nu stiu daca se poate, sa ma duc cu mama la un notar si sa facem o foaie in care sa scrie ca ea v-a raspunde de fata mea atat timp cat voi sta in strainatate... Nu stiu ce as putea face si orice sugestie este binevenita. Cu tatal copilului nu se poate discuta pentru a ajunge la un consens.

V-a multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: bombanel , utilizator 18:22, 12 Ianuarie 2011
Doamna e mult de discutat pe tema asta dar daca nu aveti nici o alta solutie e bine si ce aleasa de a merge la un notar cu mama dmv ptr a intocmi un act notarial ..etc....in toata povestea asta cel care sufera este copilul ...
Intr-un anumit punct aveti dreptate, dar ganditi-va ca o mama isi doreste cel mai bun pentru copilul ei, dar banii nu cad din cer si se si vede ca in Romania nu prea mai ai ce face.
In timp ce dvs.sunteti plecata in strainatate sotul va da in judecata pentru reincredintare minor.Daca are conditii bune de trai va spun eu ca daca isi si doreste copilul,il obtine.Asa ca mare grija ce faceti,daca sunteti in ofsaid...platiti sanctionarea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reincredintare minor andrea 69 andrea 69 buna ziua,as dori sa va cer parerea in cazul meu.in urma unui concubinaj a rezultat un minor,au urmat neintelegeri si am fost nevoita sa ma despart de tatal ... (vezi toată discuția)
Pot sa parasesc tara dupa divort fara copil? ContSters222304 ContSters222304 buna tuturor.de curand m-am despartit de sotul meu si urmeaza un divort.fetita noastra o sa ramana la mine asa ne-am inteles amandoi.eu primavara am contract ... (vezi toată discuția)
Renuntar la custodie florina1978 florina1978 fostul meu sot vrea sa renunte la custodia fiicei noastre in favoarea mea.cum putem face fara sa ajungen in judecata?multumesc. (vezi toată discuția)