avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 585 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... indemnizatie dupa terminare concediu postnatal
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

indemnizatie dupa terminare concediu postnatal

Buna ziua,
Pe data de 26 dec 2010 am nascut,moment in care eram in concediu prenatal de 55 de zile si as vrea sa stiu dc sunt obligata sa depun actele pt indemnizatia de crestere copil dupa 42 de zile de concediu postnatal (lauzie)sau pot sa raman in continuare ,pana la 126 de zile in concediu maternal (inca 71 zile)si apoi sa depun dosarul. Pe adeverinta de la angajator am vazut ca tb completata data cand se implinesc cele 42 de zile obligatoriu,dar eu as vrea sa beneficiez de toata perioada de concediu maternal.Cum trebuie sa procedez?
Cel mai recent răspuns: mikas , utilizator 22:30, 16 Ianuarie 2011
dp nasterea copilului aveti obligatoriu minim 42 zile dar aveti dreptul de a beneficia de tot c postnatal. medicul dv va da adeverinta med ce conc cu erstul perioadei de postnatal care a ramas pana la 126 de zile. o anexati la cerere. nu stiu exact formulariu de care vorbiti dar banuiesc ca puteti trece ziua cand se termina tot postnatalul nu 42 zile.
Se depune data terminarii concediului lauzie (respectiv cele 42 zile), se continua cu cerere concediu maternitate pana la expirarea celor 126 zile si atunci cu cerere reluare activitate/intrare crestere si ingrijire, in functie de optiune.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prenatal si cic andyc76 andyc76 Buna ziua. As vrea sa stiu daca sunt obligata sa cer CIC dupa 42 zile de la nastere din moment ce eu sunt inca inca in prenatal. Mentionez ca sunt in ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, am urmatoarea nelamuirere: in data de 27.05.2024 se ... Codrut07 Codrut07 Buna ziua, am urmatoarea nelamuirere: In data de 27.05.2024 se va naste copilul meu (noi suntem casatoriti, eu fiind tatal) Am decis ca voi intra eu (tatal) ... (vezi toată discuția)
Concediu prenatal sau postnatal obligatoriu? oanaelena22 oanaelena22 buna ziua am doua intrebari in legatura cu concediu pre / post natal, stiu ca este un total de 126 zile, din care 42 obligatorii dupa nastere, intrebarea mea ... (vezi toată discuția)