avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 118 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Subcontractare pe achizitii publice
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Subcontractare pe achizitii publice

Am si eu o intrebare, pentru cine este familiar cu legea achizitiilor publice.

Am inteles ca in legea achizitiilor publice se prevede ca nu se poate subcontracta mai mult de 30% din valoarea contractului si ca pentru orice subcontractant declarat in contract, trebuie atasata copie dupa contractul cu acesta.

Cazuri:

1. Este acest procent valabil pentru toti subcontractantii angrenati la mod cumulativ sau pentru fiecare in parte?

2. Mentionarea subcontractorilor este necesara si pentru contractele atribuite prin incredintare directa?

3. Un anumit subcontractor care ofera studii si expertiza tehnica de specialitate o poate face prin SRL-ul sau.
Pentru a evita listarea sa ca subcontractant, exista posibilitatea unui contract de colaborare pe persoana fizica cu durata (mica) determinata, astfel incat sa poata semna diferitele lucrari necesare in cadrul contractului? se practica asa ceva sau e o varianta science-fiction din alte considerente (tehnico-juridice)?

Va multumesc,

Cel mai recent răspuns: dong_yi , utilizator 14:40, 10 Mai 2011
Dar am si eu o intrebare: De ce va agitati atat ? Ca Ordonanta prevede in sus, ordonanta prevede in jos. CE CONTEAZA ?? Asa, sunt autoritate publica si atribui un contract de 1.000.000 Euro fara licitatie, fara nimic, firmei unui prieten. Preieten a carui firma face lucrarea curat si cinstit, cu un profit REAL de 10 % (deci un profit rezonabil). Ce fapta am comis ?
Mai departe...prietenul are un profit de 100.000 Euro si isi permita sa-mi dea si mie 10.000 ron sa platesc O EVENTUALA AMENDA a Curtii de Conturi sau a autoritatii care se ocupa acum de verificarea achizitiilor publice. Asta daca organismele mai sus mentionate verifica achizitia in 12 luni, inainte de a se prescrie contraventia.
Buna ziua,
as avea si eu o intrebare legata de acest subiect:
In cazul unei licitatii publice cu obiect lucrari de constructii in care sunt incluse si montarea unor ascensoare, firma participanta la licitatie trebuie sa mentioneze producatorul ascensorului care le transporta la lucrare, l monteaza, in calitate de subcontractant???
este necesara semnarea acelui formular privind subcontractantii de catre cei mentionati ca fiind subcontractanti?
Va multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Subcontractare lucrari ulterior semnarii contractului mara78 mara78 Buna ziua, Am castigat o licitatie pentru niste lucrari. Oferta am depus-o singuri si asa am castigat. Ulterior, am constatat ca nu putem face lucrarile ... (vezi toată discuția)
Achizitie directa-fara anuntarea rezultatului ContSters161126 ContSters161126 Am primit o cerere de oferta pentru o achizitie directa de servicii medicale din partea unei autoritati contractante Au trecut aproximativ 2 luni de la ... (vezi toată discuția)
Achizitii directe pe proiect posdru carmenbucur carmenbucur O insitutie publica, partener intr-un proiect POSDRU trebuie sa faca achizitii de produse si servicii ale caror valori sunt sub pragul de 30 000 euro. Conform ... (vezi toată discuția)