avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 495 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Opozitie la dizolvare/lichidare
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Opozitie la dizolvare/lichidare

Buna ziua. As dori sa prezint urmatoarea speta. Am un titlu executoriu ( hotarare judecatoreasca ramasa definitiva si irevocabila) impotriva debitoarei SC.X. SRL si am inceput executarea silita pentru valorificarea creantei. Problema este ca ONRC a solicitat TMB dizolvarea societatii in cauza, termen de judecata martie 2011.
Cum pot eu interveni in acest proces de dizolvare a debitoarei mele?
Pot face opozitie acum sau dupa dizolvare, cand incepe lichidarea?
Ma tem ca daca se dizolva si intra in lichidare, nu voi putea finaliza executarea silita. Multumesc.
Cel mai recent răspuns: ELLABV , utilizator 22:18, 13 Ianuarie 2011
eu zci ca nu veti obtine banii indiferent ce se intimpla cu societatea. aveti informatii daca firma are patrimoniu? in mod cert nu mai are afaceri deci poprirea va fi fara efect (presupunind ca veti stopa dizolvarea) deci singura varianta este ce a executarii silite mobiliare / imobiliare.

in lipsa unui patrimoniu indestulator nu veti recupera nimic, insa dizolvarea debitorului va ofera dreptul de a deduce fiscal suma mentionata in titlul executoriu (inclusiv a TVA).
- pana la data pronuntarii dizolvarii, puteti solicita executarea silita. ONRC - solicita dizolvarea societatilor - dar este foarte posibil ca societatea sa nu doreasca sa fie dizolvata( apoi lichidata si radiata), si pana la primul termen( cand se poate decide dizolvarea) societatea sa-si reglementeze problema cu registrul comertului - iar cererea de dizolvare sa ramana fara obiect( deci sa nu se decida dizolvarea). Solicitati unui executor punerea in aplicare a sentinteio dvs.

Succes!

Cum pot eu interveni in acest proces de dizolvare a debitoarei mele?
Pot face opozitie acum sau dupa dizolvare, cand incepe lichidarea?

In proces nu puteti interveni deoarece nu sunteti parte
Opozitie puteti face dar fara sanse de castig
Ma tem ca daca se dizolva si intra in lichidare, nu voi putea finaliza executarea silita.

Practic cel putin 6-7 luni aveti la dispozitie pt executare ... dar
Consider ca aveti mai multe sanse sa va recuperati creanta daca dvs cereti numirea unui lichidator dupa ce hot de dizolvare devine definitiva
Are ceva bunuri in patrimoniu, dar probabil nu vor fi suficiente pentru recuperarea integrala a creantei. Voi continua cu executarea silita si in paralel urmaresc procesul de dizolvare si mai apoi de lichidare. Poate recuperez ceva prin executor sau prin lichidator.

Multumesc tuturor pentru raspunsuri!
- daca are bunuri in patrimoniu, atunci mergeti la executor. Nu mai asteptati.

Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Excutare silita; cerere onrc dizolvare societate gillu gillu Buna ziua! A fost admisa o ordonanta de plata impotriva unei societati ajungandu-se la incheierea unui contract de executare silita. În ziua în care s-a ... (vezi toată discuția)
Acte necesare deschidere procedura insolventa Cristianna Cristianna Buna ziua!Vrem sa cerem deschiderea procedurii de insolventa a unei firme debitoare.Ce acte trebuie sa anexam cererii?Avem factura stampilata si semnata cu ... (vezi toată discuția)
Bilet la ordin refuzat alynabica alynabica buna ziua,va rog sa ma ajutati si pe mine cu niste informatii daca am un bilet la ordin refuzat pot sa-i deschid procedura de insolventa firmei respective? ... (vezi toată discuția)