avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 712 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Intabulare locuinta- o situatie mai delicata
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Intabulare locuinta- o situatie mai delicata

Buna seara!
Am cateva intrebari legate de intabularea unei locuinte. Aceasta a fost cumparata cu 7 ani in urma dar, pentru ca nu se facuse inca dezmembrarea locuinteler s-a facut doar un antecontact de vanzare-cumparare incheiat la notar. Acum dorim sa intabulam locuinta. Problema este ca vanzatorul locuintei ( cel care detine a contractul de vanzare-cumparare a locuintei cu societatea initial detinatoare), a decedat acum o luna. Singurele sale rude in viata sunt fratele si mama lui.
Este posibil ca acesti unici mostenitori sa aiba dreptul la o parte din locuinta?
Care sunt pasii pe care trebuie sa-i urmam pentru a putea intabula locuinta?

Va multumesc.
Sanatate si numai bine!
Cel mai recent răspuns: ContSters160686 , utilizator 18:48, 12 Ianuarie 2011
Ca sa intabulati dreptul de proprietate trebuie mai intai sa-l obtineti. Antecontractul nu este titlu de proprietate. Mergeti la un avocat pentru a va ajuta sa perfectati vanzarea - cumpararea, dupa veti putea si intabula.
Pana obtineti titlu de proprietate n-ar fi rau sa notati la CF antecontractul de vanzare cumparare.
trebuie sa actionati in instanta mostenitorii decedatului. dvs nu sunteti nici de drept nici de fapt proprietarul imobilului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Problema cu un imobil din masa succesorala ! stelutaalistar stelutaalistar Detin un certificat de mostenitor in care se specifica , la masa succesorala printre alte bunuri imobile si un teren de 500 mp pe care defunctul i-l lasa ... (vezi toată discuția)
Vanzatorii nu intabuleaza constructia finalizata. ce e de facut? tibica tibica In 2008 am facut un antecontract de vanzare-cumparare pentru un apartament aflat in constructie cu data incheierii contractului la momentul finalizarii ... (vezi toată discuția)
Vanzare casa Tnelly Tnelly Buna ziua. Anul trecut in data de 7.11.2019 am semnat un antecontract de vanzare-cumparare la un imobil, cu o persoana care cumpara imobilul compus din ... (vezi toată discuția)