avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 423 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Demisie fortata
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Demisie fortata

Buna seara

As dori sa va cer sfatul intr-o problema. legata de probleme intre angajat si angajator.
Pe data de 01.04.2008 mi-a fost adus la cunostiinta decizia de incetare a contractului de munca cu art.61 lit a, raportat la 264alineat 1 lit f. Decizia a fost adusa de un angajat de la HR am refuzat sa iau la cunostiinta si l-am rugat sa o trimita prin posta. In data zilei de 02.04.2008 m-am prezentat la serviciu dar spre surpriza mea mi s-a refuzat dreptul de a mai lucra fiind dat afara de catre seful direct. Am incercat sa aflu ce s-a intamplat si mi s-a comunicat ca decizia de incetare a contractului de munca incepe din momentul in care mi-a fost adus la cunostiinta. Vreau sa va spun ca nu a avut nici o cercetare disciplinara, dar mi s-a comunicat ca convocarea a fost trimisa prin posta si eu nu am vrut sa iau la cunostiinta.
Am cunostiinta de o singura data cand a venit un curier de la cargo care a incercat sa o dea mamei mele spunand ca nu conteaza ca eu tot trebuie sa o primesc. Mama i-a spus ca aceasta nu este pe numele ei sa revina mai tarziu eu fiind la munca.
Ce ma sfatuiti?

Cu stima

PS:
Am uitat sa va spun in aceasi situati se afla si un alt coleg la fel a patit si el
Ultima modificare: Joi, 3 Aprilie 2008
ContSters20980, utilizator
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 10:39, 16 Martie 2009
sa contestati decizia de incetare a raporturilor de munca in instanta.
Dar ati fost notificat sa va prezentati in data si la ora h intr-o anumita locatie in vederea efectuarii cercetarii disciplinare ?
Daca nu, contestati cu toata increderea decizia de incetare a CIM pentru ca este nelegala.
Mai spuneti-ne cate ceva despre decizia de desfacere a contractului de munca. De multe ori, aceste decizii nu includ datele obligatorii prevazute de Codul Muncii, astfel incat de multe ori deciziile de incetare sunt anulate pe motive pur formale, fara a se mai trece pe fond. Daca ati putea sa ne faceti un rezumat a ceea ce spune decizia, evident eliminand orice date de identificare, ar fi util.
Oricum ar fi, decizia de desfacere a contractului individual de munca isi produce efectele de la data comunicarii ei. Daca aceasta nu a ajuns la destinatar, din diverse motive, atunci cum sa isi faca efectul?
Nu ar strica mai multe detalii, un rezumat, suna a decizie facuta de dragul de-a fi :-/
Decizia inca nu a ajuns prin posta . Inca astept sa o primesc Astazi colegul meu a fost la munca si a patit acelasi lucru a fost trimis acasa pe motiv ca nu mai are ce cauta la serviciu, intrebat de ce, i s-a comunicat ca din dispozitia sefului direct.
Astept cu nerabdare sa primesc decizia, cum am primit-o va comunic exact ce scrie in ea.

Cu stima

Alte discuții în legătură

Rog urgent demisie!! a_gmona a_gmona Mi-am trimis demisia in data de 21.12.2006 conf art. 79.8., prin posta cu confirmare de primire, cerand ca raporturile de munca sa inceteze cu data de ... (vezi toată discuția)
Neacordarea co si demisie respinsa ContSters178374 ContSters178374 Buna seara! Problema mea este urmatoarea. Mama mea are bilet de avion pt data de 20 dec ca sa plece in CO 2 saptamani sa isi vada sora si sa se odihneasca, ... (vezi toată discuția)
Proces pierdut la fond de contestare a incetarii contractului de munca pe termen determinat Mircea Razvan Mircea Razvan Sunt medic specialist. Dupa varsta standard de pensionare 65 de ani, implinita acum aproape doi ani;, am fost solicitat de spital sa inchei doua contracte de ... (vezi toată discuția)